Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Tuğrul Türkeş'ten 'Kavala' eleştirilerine yanıt: 'Türkeş'e atıf yapmadım'

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi tutuklusu Osman Kavala'yı ziyaret edeceğini söylemiş ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan ricacı olduğunu belirtmişti. Türkeş kendisine yönelik eleştirilere Mehmet Akif Ersoy'un şiiriyle verdi. Türkeş ayrıca, "Ben hiçbir yazımda ve/veya konuşmamda Rahmetli Türkeş'e atıf veya alıntı yapmadım, yapmam" dedi.

Tuğrul Türkeş'ten 'Kavala' eleştirilerine yanıt: 'Türkeş'e atıf yapmadım'

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi Parkı davası tutuklusu Osman Kavala'nın serbest kalması ve tutukluluk halinin Türkiye'yi dış politikada zor duruma soktuğunu ifade eden açıklamalarda bulunmuştu.

'YILMAZ TUNÇ'TAN RİCA ETTİM'

Türkeş, Gazete Duvar'a verdiği röportajda Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala için "Bakanımız Yılmaz Tunç'tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Bir ara ziyaret edeceğim. Osman Kavala'yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu. Türkiye için en iyi şartlarda kaynak bulmak gerekir. Ayrıca, ben hayatının 7 yılını, ömrünün 10'da 1'ini cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum” demişti.

'BAŞBUĞUMUZUN KEMİKLERİNİ SIZLATMAKLA KALMAZ...'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise Türkeş'in açıklamalarına tepki göstererek şunları söylemişti:

"Türklüğe düşman çevrelerin aleti, taşeronu ve Türk milliyetçiliği davasının sicilli muarızlarından, Gezi Parkı Olayları sırasında devlete başkaldıran bölücülerle birlikte hareket ederek hüküm giymiş olan azılı bir suçluyu ziyaret etmek; merhum Başbuğumuzun kemiklerini sızlatmakla kalmaz; onun soyadını da, siyasi mirasını da lekeler. Kavala’yı ziyaret milliyetçilik değildir. Bilakis zillettir; milliyetsizlik, ilkesizlik ve karaktersizliktir. Bölücü ve Marksist eylemlere, Türk düşmanlığına doğrudan destek çıkmaktır. Tuğrul Türkeş’i; Türklük düşmanlarını sevindirecek ve Kavala açısından “Senin eylemlerini onaylıyorum.” anlamına gelecek teşebbüsünden vazgeçmeye davet ediyoruz"

Türkeş kendisine yönelik, "Alparslan Türkeş" eleştirilerine sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

Türkeş, Mehmet Akif Ersoy'un, "Kocakarı İle Ömer" şiirinden alıntı yaparak şunları söyledi:

'RAHMETLİ TÜRKEŞ'E ATIF VEYA ALINTI YAPMAM'

"M.Akif'ten cevap:

Sabaha karşı biraz başlamıştı aydınlık. 

Köyün köpekleri ejder misâli saldırıyor, 

Bırakmıyor bizi yoldan, fakat kim aldırıyor?

Mesafe, baktım, uzun; yük yaman; Ömer yaralı;

Kenâr-ı Dicle'de bir kurt aşırsa bir koyunu, 

Gelir de adl-i İlâhî sorar Ömer'den onu!

Ömer ne yapsın; İlâhî, beşer zalûm ü cehûl! 

Ömer'den isteniyor beklenen Muhammed'den... 

Ömer! Ömer! Nasıl aldın bu bârı sırtına sen?

M.Akif Ersoy

Benim sosyal medyada paylaştığım mesajlarım ve yapılan söyleşi akabinde gelen sitem, eleştiri ve karşıt düşüncelere yönelik bir yorum beklendiği açıktır. Ben hiçbir yazımda ve/veya konuşmamda Rahmetli Türkeş'e atıf veya alıntı yapmadım, yapmam. Bunlar, olmayan konularda fikir yürütmek istiyorlar.

'UMARIM DİĞER 592 ARKADAŞIMI DA KONTROL EDİYORSUNUZDUR'

Konu beni veya aileyi ilgilendiren bir konu değildir.

Daha önce de altını çizdiğimiz gibi mesele, Türkiye ve uluslararası arenada yaşananlar ve bunların nasıl çözüleceğini öngörerek hamle yapmaktır. Konuyu bu ana hedefinden çıkartıp meseleyi ailevi ve/veya başka mecralarda tartışmaya kalkmak işin özüne zarar verir. Bu nedenle bunu asla yapmayacağım.

Ben hala yaklaşık 3 ay önce sorduğum sorulara ve devamındaki ilave sorularıma cevap arıyorum. Ben TBMM çatısı altında görev yapan 593 milletvekilinden birisiyim. Umarım ve dilerim ki diğer 592 arkadaşımı da beni takip, kontrol ve denetlediğiniz gibi takip ediyorsunuzdur."


Haber Kaynağı : 12punto

Tuğrul Türkeş Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Kocakarı ve Ömer Mehmet Aif Ersoy başbuğ Türkeş