Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Tuncay Mollaveisoğlu ile 12'den programında Aziz Ergen anlattı: Rusya’da üçlü zirvenin perde arkası

Rusya, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Moskova'da üçlü formatta bir toplantı düzenlenmesini istedi. Rusya’da planlanan üçlü zirvenin perde arkasını emekli Albay Aziz Ergen, usta Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu ile 12'den programında anlatmıştı.

Tuncay Mollaveisoğlu ile 12'den programında Aziz Ergen anlattı: Rusya’da üçlü zirvenin perde arkası

Rusya, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi amacıyla Moskova'da üçlü formatta bir toplantı düzenlenmesini önerdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Orta Doğu ve Afrika Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, başkent Moskova'da gündemdeki konulara dair gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konusuna değinen Bogdanov, "İki ülke arasındaki ilişkilerin, toprak bütünlüğü ve egemenliğin karşılıklı tanınması temelinde iyileştirilmesi sürecinden yanayız. Bu sürecin devam etmesini ve iki ülke liderlerinin bir araya gelmesini istiyoruz. Şam ve Ankara yetkililerinin katılımıyla üçlü formatta Moskova'da toplantı organize etmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Rusya’da planlanan üçlü zirvenin perde arkasını emekli Albay Aziz Ergen, usta Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu ile 12'den programında anlatmıştı.

Aziz Ergen, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında yapılacak ikili görüşmeye ev sahipliği yapacağını ve görüşmenin Putin’in kontrolü altında gerçekleştireceğini açıklamıştı. 

Ergen'in verdiği bilgilere göre, bu kritik görüşme, Rus liderin ev sahipliğinde gerçekleşecek ve sürecin her aşaması Putin'in gözetiminde yürütülecek. 

Görüşmenin amacı, Suriye'deki irticai cihatçı örgütlerin ortadan kaldırılarak Suriye ordusuyla Türk ordusunun işbirliğini sağlamak olarak belirtiliyor. Bu kapsamda, Türk ve Suriye istihbaratları arasındaki mevcut temasların daha açık ve koordineli bir hale gelmesi hedefleniyor.

Görüşmelerin açık şekilde yürütüleceğini vurgulayan Ergen, Türkiye'nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olarak bilinen yapının artık tamamen Amerika Birleşik Devletleri'nin kontrolü altına geçtiğini de belirtti. 

Ergen, "ÖSO artık bizim bildiğimiz ÖSO değil," diyerek, bu yapının Türkiye'nin denetiminden çıktığını ve ABD'nin kontrolünde faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Bu gelişmeler, Türkiye'nin Suriye politikalarında önemli değişiklikler olabileceğine işaret ederken, bölgede dengelerin nasıl değişeceği merak konusu. Putin'in devreye girmesiyle birlikte, bölgedeki cihatçı örgütlerin de Türkiye'ye karşı tepki göstermeye başladığı belirtiliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Aziz Ergen Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin Suriye ordusu Tuncay Mollaveisoğlu Vladimir Putin Türkiye