Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türk-İş Başkanı Atalay uyardı: Grev yaparız, ülkeyi durdururuz

Bursa’daki 1 Mayıs programı çerçevesinde konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı konusundaki hassasiyetlerini yineledi. Atalay, “Genel grev yaparız, ülkeyi durdururuz” uyarısında bulundu.

Türk-İş Başkanı Atalay uyardı: Grev yaparız, ülkeyi durdururuz

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Bursa’da kutladı. Sendikanın çağrısıyla Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan başlayan yürüyüş hastane alanında son buldu. 

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, alanda yaptığı konuşmada törene yaklaşık 60 bin kişinin katılım sağladığını açıkladı. 

Atalay, konuşmasında kıdem tazminatı noktasında geri adım atmayacaklarını ifade ederek “Kıdem konusunda aynı noktadayız. Genel grev yaparız. Allah şahidim, Türkiye’yi durdururuz” dedi.

UCUBE SİSTEMİ DÜZELTİN 

İşçilerin geçmişte ve bugün her alanda bedel ödediğini kaydeden Atalay, “Vergiyle ilgili 12 ay çalışıyoruz, bir bölüm arkadaşımız 11 ay maaş alıyor, bir bölümü ise 10,5 ay maaş alıyor. Bu adil değil. Bu ucube sistemi bir an evvel düzeltin” talebinde bulundu.

10 GÜN GEÇİNEMEZSİNİZ

Öte yandan son 4 aylık enflasyonun ‘ülkeyi darmadağın ettiğini’ belirten Türk-İş Başkanı “Hem asgari ücrete zam yapılmalı hem de enflasyon durdurulmalı. 17 bin liralık asgari ücretle 10 gün geçinemezsiniz “ diye konuştu.

Atalay, gelecek yılki 1 Mayıs programında ise İstanbul’da olacakları bilgisini verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

TÜRK-İŞ Ergün Atalay