Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi: 'Barış Terkoğlu’na verilen ceza hükümsüzdür'

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi, 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl hapis cezasına mahkum edilen gazeteci Barış Terkoğlu'yla ilgili açıklama yaptı. Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi'nden yapılan açıklamada, "Barış Terkoğlu’na verilen ceza hükümsüzdür. Terkoğlu, AKP’li yıllarda aydınlanma ve özgürlük mücadelesinde kararlı biçimde ön saflarda yerini almış ve bunun karşılığını mahkeme koridorlarında ve cezaevlerinde görmüştür. Dün sonuçlanan davada da ortada bir suç yoktur, ama düzenin egemen güçlerinin haklı, yerinde, çarpıcı eleştirilere tahammül göstermeleri ihtimali de yoktur!" ifadelerine yer verildi.

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi: 'Barış Terkoğlu’na verilen ceza hükümsüzdür'

Gazeteci Barış Terkoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in şikayeti üzerine, 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl hapse mahkum edildi.

Terkoğlu'na verilen cezayla ilgili Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi’nin Barış Terkoğlu’na verilen cezaya ilişkin açıklamasını ilginiz sunuyoruz.

Barış Terkoğlu’na verilen ceza hükümsüzdür

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi kurucu üyelerinden gazeteci ve yazar Barış Terkoğlu “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçundan ceza almış bulunuyor. 

Terkoğlu, AKP’li yıllarda aydınlanma ve özgürlük mücadelesinde kararlı biçimde ön saflarda yerini almış ve bunun karşılığını mahkeme koridorlarında ve cezaevlerinde görmüştür. Dün sonuçlanan davada da ortada bir suç yoktur, ama düzenin egemen güçlerinin haklı, yerinde, çarpıcı eleştirilere tahammül göstermeleri ihtimali de yoktur! 

Biliyoruz ki, ne sevgili Barış boyun eğer, ne Türkiye’nin aydınlığa giden yolu engellenebilir. Ülkemizin ilerici, devrimci, yurtsever aydınları bu tür saldırılara ve daha ağırlarına karşı şerbetlidir. 

Diktatörler ve onların mahkemeleri gelir geçer, aydınlanma kavgası sürer. Bu cezayı hükümsüz kılan da budur.


Haber Kaynağı : 12punto

Akın Gürlek Barış Terkoğlu Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi