Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Türkiye’de kadın cinayetleri raporu açıklandı: 'Cezasızlık cesaret veriyor'

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun son raporu, Türkiye'deki kadın cinayetlerinin artışını gözler önüne serdi. Temmuz ayında 28 kadın öldürülürken, bu yılın ilk yedi ayında toplam 249 kadın yaşamını yitirdi.

Türkiye’de kadın cinayetleri raporu açıklandı: 'Cezasızlık cesaret veriyor'

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun yayımladığı yeni rapor, Türkiye'deki kadın cinayetlerinin ürkütücü boyutlara ulaştığını ortaya koyuyor. Temmuz ayında öldürülen kadın sayısı 28'e ulaşırken, bu yılın ilk yedi ayında toplam 249 kadın hayatını kaybetti.

RAPORDAKİ DETAYLAR 

Raporda dikkat çeken en acı detaylardan biri, öldürülen kadınlar arasında beş yaşında bir kız çocuğunun da yer alması. Ayrıca, en yaşlı kurbanın 88 yaşında olduğu belirtildi. Öldürülen kadınların çoğunun ateşli silahlarla vurularak hayatını kaybettiği ve büyük bir kısmının kendi evlerinde öldürüldüğü ifade edildi.

TOPLUMSAL ŞİDDET ARTTI

Cumhuriyet'in haberine göre, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin kadına yönelik şiddeti önleme politikalarından vazgeçildiğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı. 

Güllü, "Kadınlar kimden destek alacaklarını bilemez hale geldi. Toplumsal şiddet artarken, kadın cinayetleri de bu durumdan etkileniyor" dedi.

CEZASIZLIK CESARET VERİYOR 

Güllü, toplumsal şiddetteki artışın kadına yönelik şiddeti de tetiklediğini belirterek, yasalardaki cezasızlığın şiddet faillerine cesaret verdiğini ifade etti.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu kadın cinayetleri