Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.873

Türkiye'nin konuştuğu Profesör Özkara 12punto'ya anlattı: 'Başım ağrısın istemiyorum'

Prof. Dr. Behçet Yalçın Özkara, YKS sistemindeki çarpıklığı göstermek için sınava girmiş ve eksi 1,75 Fizik netiyle Fizik bölümüne yerleştiğini duyurmuştu. YÖK, Özkara'nın iddiasını yalanlarken hedefteki profesör 12punto'ya konuştu.

Türkiye'nin konuştuğu Profesör Özkara 12punto'ya anlattı: 'Başım ağrısın istemiyorum'

Hikmet Eren ÇELENK / 12punto ÖZEL

Sosyal medyada kariyer odaklı konuşmalar yayınladığı “AkademikLink” kanalı ile ön plana çıkan Prof. Dr. Behçet Yalçın Özkara; Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sistemindeki çarpıklığı göstermek için 2024 yılı sınavına katılmış ve eksi 1,75 fizik netiyle fizik bölümüne yerleştiğini açıklamıştı. Yalçın Özkara’nın açıklaması sosyal medyada günün en çok konuşulanları arasına girmişti.

(Prof. Dr. Behçet Yalçın Özkara'nın sınav sonucu)

YÖK VE DMM YALANLADI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) konuya ilişkin yalanlama getirdi. DMM, eksi 1.75 fizik netiyle fizik bölümüne yerleşti iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan, ‘Bir öğretim üyesi, YKS sınavında eksi 1.75 fizik netiyle fizik bölümüne yerleşti’ iddiası manipülasyondur” ifadelerini kullandı. 

YÖK, “Söz konusu adayın sayısal (SAY) puanı hesaplanmasında AYT Matematik testinden 3,75 neti ve Fen Bilimleri testinden 0,5 Fizik ve 1,25 Biyoloji neti olduğu için SAY puanı hesaplanmıştır” açıklamasında bulundu.

YÖK ve DMM’nin açıklamalarının ardından Behçet Yalın Özkara'ya 12punto ulaştı.

'BAŞIM AĞRISIN İSTEMİYORUM'

YÖK ve DMM’nin açıklamaları sorduğumuz Özkara şöyle konuştu:

“Sanırım kendileri benim ne demek istediğimi anlamadılar. Ben fizik sorularında düşük net yapıp fizik bölümünü kazanacağım gibi, düşük tarih netleriyle tarih bölümünü de kazanabileceğim tezini ortaya atmıştım. Anlaşılan kendileri benim sınavın tamamını eksi net ile bitirerek tercihte bulunabileceğimi iddia ettiğimi düşünüp bu açıklamaları yaptılar.”

Prof. Dr. Özkara sınav sisteminin eksikliğine değinerek, “Konunun bu şekilde gündeme gelmesi sınav sisteminin eksikliğine dair yeterince dikkat çekmiştir diye düşünüyorum. Ortada bir yanlış anlaşılma var. YÖK ve DMM’nin açıklamaları bunu gösteriyor. Açıkçası bu konu gittikçe uzayacak gibi duruyor. Ben de başım ağrısın istemiyorum. Daha fazla gerilim oluşmaması için sessiz kalacağım” dedi.


Haber Kaynağı : Hikmet Eren Çelenk

İlgili Haberler

Behçet Yalın Özkara AkademikLink YÖK fizik bölümü