Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Üç kişinin öldüğü diyaliz skandalının ayrıntılarına 12punto ulaştı: Devirdaimde kullanılan solüsyon hastalara verilmiş

Burdur'da yaşanan diyaliz skandalının ardından üç hasta hayatını kaybetmiş, 14 hasta entübe edilmişti. Burdur Devlet Hastanesi'ndeki olayda diyaliz ünitesinin bakımının ardından devirdaimde kullanılan etilen glikol solüsyonunun saf su tankına sızdığı ve hastalara verildiği öğrenildi.

Üç kişinin öldüğü diyaliz skandalının ayrıntılarına 12punto ulaştı:  Devirdaimde kullanılan solüsyon hastalara verilmiş

12punto.com.tr / ÖZEL

Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs'ta yaşanan diyaliz skandalının ardından üç hasta hayatını kaybetmiş, 13 hasta ise entübe edilmişti. Diyalize giren 33 hastanın etkilendiği olayın ayrıntılarına 12punto ulaştı

'DEVİRDAİMDE KULLANILAN SOLÜSYON HASTALARA VERİLMİŞ'

Burdur'daki olayın ardından Sağlık Bakanlığı idari, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı ise adli soruşturma başlatmış, kentteki diyaliz hastaları çevre illere sevk edilmişti. 

Burdur'daki diyaliz skandalının ardından CHP bir heyet oluşturarak bölgeye gönderdi. Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz'ın başkanlığında Samsun Milletvekili Murat Çan ve Bursa Milletvekili Kayıhan Pala hastalarla görüşerek incelemelerde bulundu. 12punto'ya diyaliz skandalının perde arkasını değerlendiren Samsun Milletvekili Murat Çan şunları söyledi:

“İşin hizmetiyle ilgili bir aksama yok. Bakım esnasında diyaliz ünitesinin soğutma sistemlerinin devirdaiminde kullanılan etilen glikol yani antifriz solüsyonu diyalizin saf su tankına gitmiş. 

Saf su da çeşitli filtrasyon yöntemiyle hastaların damarları içinde devirdaim eder. Dolayısıyla etilen glikol hastalara verilmiş. Bakım yapıldıktan sonra 'hastalara ne veriyoruz' diye bir tahlil yapılmamış.”

'OTOPSİDE ALINAN NUMUNELER İLE DİYALİZ SİSTEMİNDEN ALINANLAR KARŞILAŞTIRILIYOR'

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ise olayı doğrulayarak, “Hayatını kaybeden vatandaşlardan otopside numuneler alındı. Diyaliz makinasından alınan numunlerle bunlar karşılaştırılıyor. Sonuçlar tahmini bir ay içerisinde çıkar” dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

devirdaim etilen glikol antifriz Kayıhan Pala Burdur Devlet Hastanesi diyaliz skandalı İzzet Akbulut Zeliha Aksaz Şahbaz Murat Çan