Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'dan suikast açıklaması: 'HÜDA-PAR Meclis'e girince..'

Suikast sonucu öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nın eşi ve eski CHP Milletvekili Güldal Mumcu, üzerinden geçen 31 yılın ardından cinayetin aydınlatılamamasına dikkat çekti. Mumcu, "Şimdi HÜDA PAR gibi bir yapılanmanın meclise girdiğini gördüğümüz zaman ‘bu işi devlet yapmıştır’ lafının yerinde bir laf olduğunu kabul ediyorum" dedi.

Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'dan suikast açıklaması: 'HÜDA-PAR Meclis'e girince..'

Usta gazeteci ve aydın Uğur Mumcu suikastının üzerinden 31 yıl geçti.

Eşi ve eski CHP Milletvekili Güldal Mumcu, aradan geçen 31 yıla rağmen cinayette hâlâ aydınlatılamayan karanlık noktaları açıkladı. 

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre; Edremit Kitap Fuarı’nda konuşan Güldal Mumcu, şu noktalara dikkati çekti:

'BU İŞİ DEVLET YAPMIŞTIR'

Suikast sonrası Ülkü Coşkun adlı bir savcı görevlendirdiler eve geldi, bilgime başvurdu. Ben de sorular sordum. Bana ‘Güldal Hanım üstüme gelmeyin. Bu işi devlet yapmıştır. Siyasi iktidar isterse çözer’ dedi. Ben de filmlerde görüyoruz, onlar gibi mi dedim? ‘Hı ama bunu bir yerde açıklarsanız reddederim’ dedi. Daha sonra savcı değişti, Kemal Erhan geldi. O da suikast için ‘Biraz mafya, uluslararası ilişkiler, istihbarat örgütleri’ dedi. Bir müddet sonra da bu savcı evinde ölü bulundu, otopsi yapılmadan gömüldü.

HÜDA-PAR AYRINTISI

Saadettin Tantan bakanken tekrar soruşturma açıldı. Birçok kişiyi yakaladılar. Bunların birkaçı ceza aldı. Araca bomba koyan Oğuz Demir yakalanamadı. Her şeyi açıklayacağını söyleyen bir sanık da İstanbul Vatan Caddesi’nde kafasından vurularak öldürüldü. Şimdi HÜDA PAR gibi bir yapılanmanın meclise girdiğini gördüğümüz zaman ‘bu işi devlet yapmıştır’ lafının yerinde bir laf olduğunu kabul ediyorum.

Okurlarıyla buluştu: Güldal Mumcu katıldığı Edremit Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu, “İçimden Geçen Zaman” adlı kitabını da imzaladı.

UĞUR MUMCU NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

22 Ağustos 1942’de Kırşehir’de dünyaya gelen araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde arabasına yerleştirilen bombanın patlaması nedeniyle hayatını kaybetti. Suikastın hemen ardından olay yerinde inceleme yapan uzmanların hiçbir delil bulamadığı, etrafa dağılan delillerin ise süpürgeyle süpürüldüğü iddia edildi. Suikast tam anlamıyla aydınlatılmadı. Mumcu, coğunlukla tarikatler, Hizbullah, PKK ve kontrgerilla konularını irdeleyen araştırma ve makaleler kaleme alıyordu.


Haber Kaynağı : 12punto

uğur mumcu Güldal Mumcu Saadettin Tantan HÜDA PAR