Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ümit Özdağ, bahar şenliklerini yasaklayan rektörlere seslendi! 'Gençlere Almanya sizi kıskanıyor diyeceğinize...'

Üniversite öğrencilerinden bahar şenliklerinin yasaklandığına dair şikayet aldığını açıklayan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Haliç Üniversitesi Rektörü Nihat İnanç’a tepki gösterdi. Öte yandan İnanç'ın Türk milleti yerine Türkiyeli ifadesi kullandığını vurgulayan Özdağ, "Rektör Haliç Üniversitesi öğrencilerine tüm üniversitelerin yaptığı bir bahar şenliğini bile çok görüp engellemiş ancak bazı öğrencilerin Üniversitenin içinde Filistin’e Allahüekber diye sloganlar atmasını karışmamış. Öğrenciler Filistin’e destek verdikleri gibi eğlenebilmeliler" ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ, bahar şenliklerini yasaklayan rektörlere seslendi! 'Gençlere Almanya sizi kıskanıyor diyeceğinize...'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, X hesabından yaptığı paylaşımda, rektörlerin üniversitelerdeki bahar şenliklerini yasakladığına dair öğrencilerden şikayet aldığını açıkladı. 

“Neden geçlerin eğlenmesine karşısınız?” diye soran Özdağ, “Gençlere 6-8 kişilik yurt odaları sunup, kötü yemekler yedirip, Almanya sizi kıskanıyor diyeceğinize, bahar şenliklerini yasaklayacağınıza derslerin kalitesini yükseltin” ifadelerini kullandı.

Haliç Üniversitesi Rektörü Nihat İnanç'a seslenen Özdağ paylaşımında "Bir örnek Haliç Üniversitesi.  Rektör Nihat İnanç Türk milletinden Türkiyeli diye bahsediyormuş. Rektör Haliç Üniversitesi öğrencilerine tüm üniversitelerin yaptığı bir bahar şenliğini bile çok görüp engellemiş ancak bazı öğrencilerin Üniversitenin içinde Filistin’e Allahüekber diye sloganlar atmasını karışmamış. Öğrenciler Filistin’e destek verdikleri gibi eğlenebilmeliler" ifadelerine yer verdi.

Ümit Özdağ'ın paylaşımının tamamı şöyle;

"Bu yıl hiç olmadığı kadar değişik üniversiteden öğrencilerden düzenlemek istedikleri bahar şenliklerinin yasaklandığı şikayetini alıyorum. 

Merak ediyorum bahar şenliğini yasaklayan üniversite yöneticileri hiç genç olmamışlar mı? 

Neden gençlerin eğlenmesine karşısınız? Gençlere 6-8 kişilik yurt odaları sunup, kötü yemekler yedirip, Almanya sizi kıskanıyor diyeceğinize, bahar şenliklerini yasaklayacağınıza derslerin kalitesini yükseltin. 

Bir örnek Haliç Üniversitesi.  Rektör Nihat İnanç Türk milletinden Türkiyeli diye bahsediyormuş.  Rektör Haliç Üniversitesi öğrencilerine tüm üniversitelerin yaptığı bir bahar şenliğini bile çok görüp engellemiş ancak bazı öğrencilerin Üniversitenin içinde Filistin’e Allahüekber diye sloganlar atmasını karışmamış. Öğrenciler Filistin’e destek verdikleri gibi eğlenebilmeliler.

Öğrenciler tarafından toplanan 1000'in üzerinde dilekçenin çöpe atılmış. Haliç Üniversiteli öğrencileri kendilerini aşağıladığını, küçümsediğini, hor gördüğünü düşündükleri rektöre çok kızgın. 

Sayın rektörler, bırakın gençler eğlensin. Sevgili gençler hem çalışmanın hem eğlenmenin hakkını verin. Ve sizin okumanız için fedakarlık yapan anne ve babalarınızı aklınızdan çıkarmayın"


Özdağ, bir sonraki paylaşımında Haliç Üniversitesi öğrencilerinin Türk milleti yerine Türkiyeli ifadesini kullanan Rektör Nihat İnanç'ı protesto ettiği görüntüleri yayınladı.




Haber Kaynağı : 12punto

Türk Milleti Ümit Özdağ Zafer Partisi Haliç Üniversitesi Nihat İnanç