Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.975

Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: 'Beklediğimin çok çok altında tepki aldım'

Instagram yasağında yaşanan sürece ilişkin konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kamuoyundan beklediğinin çok altında bir tepki aldığını söyledi.

Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: 'Beklediğimin çok çok altında tepki aldım'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT Ahlatlıbel Tesisleri’nde düzenlenen Ulusal Staj Programı Geleneksel Kariyer Buluşması kapsamında, 417 stajyer öğrenciyle buluştu.

Burada konuşma yapan Uraloğlu, Instagram'a getirilen erişim engeli ve 8 gün süren yasağa değindi.

"BEKLEDİĞİMİN ÇOK ÇOK ALTINDA TEPKİ ALDIM"

“Bazen, bazı olaylar o kadar hızlı gelişir ki sizin orada hızlı vaziyet almanız gerekir. Bu süreç de böyle oldu” diyen Uraloğlu, “Bu konuda kamuoyundan beklediğim tepkinin çok çok altında bir tepki aldığımı söyleyebilirim. Burada uluslararası bir şirket ve onun kuralları var. Siz de bir ülkesiniz ve onun da kuralları, kanunları ve hassasiyetleri var. Burada önemli olan bir şirketin kuralları mıdır, bir ülkenin kanunları mıdır veya bir milletin hissiyatı mıdır? 60 milyona yakın sosyal medya kullanıcısının olduğu Instagram’ın dünyada ilk 10’un içinde kullanıcısının olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Biz yasakçı bir zihniyete sahip değiliz. Bence buraları niye kapattığımızdan ziyade, niye kapatmak zorunda kaldığımızı beraber sorgulamalıyız” şeklinde konuştu.

"KAPATMA SEBEPLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALDIK"

Sosyal medya platformlarının hiçbir kurala bağlı olmadan paylaşımları kaldırdığını söyleyen Uraloğlu, “O mu yasakçı, biz mi yasakçıyız, bunu tartışabiliriz. Instagram’ı kapatma sebeplerimizin genel karşılığını sağladık, aldık.” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : AA

Abdulkadir Uraloğlu Erişim Engeli Instagram