Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Üsküdar'da 71 yaşındaki yurttaşı telefonla dolandırıp 4.5 milyon lirasını aldı

İstanbul Üsküdar'da 71 yaşındaki İ.T.'yi "kimlik bilgilerinizi terör örgütü ele geçirmiş" yalanıyla kandıran ve önce 40 bin dolarını ardından 3.45 milyon lirasını alan şüpheli Ahmet G. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Para ise müştekiye teslim edildi.

Üsküdar'da 71 yaşındaki yurttaşı telefonla dolandırıp 4.5 milyon lirasını aldı

İstanbul’da telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcı, 71 yaşındaki İ.T.’yi kandırarak 3 milyon 450 bin TL parasını aldı. Kısa bir süre sonra dolandırıldığını anlayan İ.T. olayı polise bildirdi. Harekete geçen polis düzenlediği operasyonla dolandırıcıyı yakaladı. Dolandırıcının bir hafta önce de aynı kişiden 40 bin dolar parasını alarak dolandırdığı ortaya çıktı

Olay iki gün önce Üsküdar’da meydana geldi. Polisi telefonla arayan 71 yaşındaki İ.T., kendisinin dolandırıldığını ve yüklü miktarda parasını kaptırdığını söyledi.

ÖNCE 40 BİN DOLAR ALDI

Bunun üzerine  Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. İ.T.’nin detaylı ifadesi alındı. İ.T. ifadesinde, kendisini ilk bir hafta önce telefonla arayan ve polis olduğunu anlatan bir kişinin “Sizin kimlik bilgilerinizi terör örgütü ele geçirmiş. Bazı olaylarda kullanacak. Terör örgütüne operasyon yapacağız ancak paranız falan varsa güvene alalım operasyon bitene kadar” dedi. Bu telefon görüşmesinden sonra yaklaşık 1 milyon 80 bin lira değeri bulunan 40 bin dolar parayı dolandırıcıya verdiğini söyleyen İ.T., bir hafta sonra bu kişinin tekrar arayarak yine para istediğini belirtti.

SONRA 3 MİLYON 450 BİN LİRA PARAYI VERDİ

İkinci telefon görüşmesinde de operasyonun gizli tutulması gerektiğini söyleyen dolandırıcıya inanan İ.T. bu kez evine gelen dolandırıcıya 3 milyon 450 bin lira parayı teslim etti. Detaylı ifadenin ardından harekete geçen polis, kısa sürede telefon numarasını kimin kullandığını tespit etti.

PARALARLA YAKALANDI

Elde edilen kimlik bilgilerin ardından operasyon düzenleyen Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri 25 yaşındaki şüpheli Ahmet G.’yı kısa sürede yakaladı. Düzenlenen operasyonda mağdur İ.T.’den alınan 3 milyon 450 bin lira para da ele geçirildi. Çeşitli suçlardan 3 kaydı bulunan dolandırıcı Ahmet G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Para ise müştekiye teslim edildi.


Haber Kaynağı : 12punto

telefon dolandırıcısı