Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,3029
Dolar
Arrow
34,2160
İngiliz Sterlini
Arrow
44,7663
Altın
Arrow
2929,0000
BIST
Arrow
8.956

Vergi borcu olanların listesi açıklanıyor: 'Vergi Yüzsüzleri' kamuoyuna duyurulacak

5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu veya cezası olan mükelleflerin isimleri, bugünden itibaren vergi dairelerinde açıklanacak.

Vergi borcu olanların listesi açıklanıyor: 'Vergi Yüzsüzleri' kamuoyuna duyurulacak

Vergi borcunu ödemeyen ve kamuoyunda "vergi yüzsüzü" olarak adlandırılan mükelleflerin isimleri bugünden itibaren açıklanmaya başlanacak. 

Vergi yüzsüzü listeleri, 15-31 Ekim tarihleri arasında tüm vergi dairelerinde, 1-15 Kasım tarihleri arasında ise Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet sitesinde duyurulacak.

5 MİLYON LİRA VE DAHA FAZLA BORCU OLANLAR LİSTEDE YER ALACAK

Her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve daha fazla borcu olan veya bu tutar ve üzerinde kesinleşmiş vergi ve cezası bulunan mükelleflerin isimleri bu listelerde yer alacak. 31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024 itibarıyla ödenmemiş vergisi bulunan mükellefler ile 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında tarhiyatları kesinleşen ve borçlu olan mükellefler açıklanacak.

Türkiye genelinde yürütülecek bu uygulama kapsamında, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa ile Sivas'ın Gürün ilçesindeki mükellefler, ilan edilen mücbir sebep kapsamında oldukları için listelere dahil edilmeyecek.

 Aynı zamanda Belediye Kanunu ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hükümleri çerçevesinde yapılandırma süreçleri devam eden ya da belirli borçları takas ve mahsup işlemleri kapsamında olan mükellefler de listede yer almayacak.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Vergi yüzsüzleri