Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-2023-yilinda-yolcular-toplam-9-bin-esya-unuttu-14380

2023 yılında yolcular toplam 9 bin eşya unuttu

İstanbul Havalimanı'na ulaşım hizmeti veren Havaist otobüslerinde 2023 yılında yolcuların unuttuğu toplam 9 bin eşyadan 8 bin 337'si sahiplerine teslim edildi.

İstanbul Havalimanı'na ulaşım hizmeti sunan Havaist otobüslerinde geçen yıl unutulan toplam 9 bin eşyadan 8 bin 337'si sahiplerine teslim edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA tarafından yetkilendirilen Havaist, kentin 51 farklı noktasından 11 hatta havalimanına yolcu taşıyor. 2023 yılında yapılan güncelleme ile en değerli futbolcular listesinin ilk sırasını paylaşan bu üç isim, 180 milyon euro değeriyle dikkat çekti.

Havaist'in otobüslerini kullanan yolcuların unuttuğu eşyalar, Havaist Kayıp Eşya Bürosu'na teslim ediliyor. Sorumlu Davut Tuğlu, bu konuda yapılan çalışmalar ve teslim edilen eşyalar hakkında bilgi verdi. Yıl içinde toplam 9 bin eşyanın kaydedildiğini belirten Tuğlu, bunların yüzde 93'ünün sahiplerine teslim edildiğini ifade etti.

Tuğlu, "En çok bavul, elektronik eşya, cüzdan, telefon, kıyafetler unutuluyor. Uçak yolculuğunun etkisi olsa gerek daha çok havalimanından şehre giderken eşya bırakılıyor" dedi. Havaist, bulunan eşyaları sahiplerine ulaştırmak için özel bir depo ve hizmet birimi oluşturmuş durumda.

Kaybolan eşyaların içinde ilginç anılar da bulunuyor. Tuğlu, bir çiftin bir gün otobüste çocuklarını unuttuğunu belirterek, "Galiba uyuyakalmışlar, çocuk da uyuyakalmış. Sonra biz aileyle iletişime geçtiğimizde çocuğu babaannesine bıraktıklarını, öyle plan yaptıklarını söylediler. Galiba bilinçaltlarında öyle kalmış. Uyudukları için de çocuğu unutmuşlar. Kaptanlarımız sefer sonunda araç içi kontrollerini yapar. Bu sırada bulmuşlar" şeklinde anlattı.

Havaist Kayıp Eşya Bürosu, kaybolan eşyaları belli bir süre sakladıktan sonra sahibi bulunmayan eşyaları yardım kuruluşlarına bağışlıyor. Yolcular, ihtiyaç duydukları durumlarda İstanbul Havalimanı'ndaki Havaist Kayıp Eşya Bürosu'na "0212 944 50 75" numaralı telefondan 7 gün 24 saat ulaşabiliyor.

Haber Kaynağı : AA