Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-anayasa-hukuk-profesoru-karara-isyan-etti-14301

Anayasa Hukuk Profesörü karara isyan etti

Tutuklu TİP milletvekili Can Atalay hakkında anayasa Mahkemesi'nin verdiği ikinci hak ihlali kararına uyulmaması hukukçuların tepkisini çekti.


Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu TİP milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını belirterek, karara uymaması üzerine hukukçular konuyla ilgili ardı ardına açıklama yapıyor.

Anayasa Hukuk Profesörü Süheyl Batum 56 gündür Çağlayan Adliyesi önünde Anayasa Nöbeti tutan gençlerle bir araya geldi. 

dokuz8haber muhabirine konuşan Profesörü Süheyl Batum mahkenenin kararıyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

"Anayasa Mahkemesi bir karar veriyor ve Yargıtay, Anayasanın açık hükmüne kanunların açık hükümlerine rağmen bunu tanımamakta direniyor. Ve üstelik de bu sefer çok ilginç bir şey söylüyor. Bu karar Jüristokrasinin yani yargı vesayeti diye Türkiye'de uydurulan kavramın bir sonucudur diyor"

 

"Şimdi hakikaten önemli bir karar. Bu şu demek. Artık Anayasa Mahkemesi'nin anayasanın yetkilendirdiği tek kurum olan Anayasa Mahkemesi'nin kararını eğer Yargıtay tanımayabiliyorsa, Anayasaya rağmen o Yargıtay'ı atayan YSK üyelerinin tamamını atayan Cumhurbaşkanı da hiç tanımayabilir. Meclis hiç tanımayabilir. Yani Anayasa Mahkemesi diye bir güvence artık yok demektir"

 

"İşine gelmediği zaman nasıl Yargıtay Jüristokrasi örneğidir bu? "Tanımıyorum yok hükmündedir" diyor. Aynı şeyi Cumhurbaşkanı da söyleyebilir, hoşuna gitmeyen bir karar verilirse. Ve meclis de söyleyebilir. Yani Anayasa Mahkemesi yok demektir"

 

"Anayasa Mahkemesi'nin olmadığı yerde hukuk güvencesi yok demektir. Hukuk güvencesinin olmadığı yerde hukuk yok demektir. Hukukun Olmadığı yerde Anayasa ve devlet yok demektir. Bu inanılmaz ağır bir karar"

Haber Kaynağı : 12punto