Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-ataturke-hakaret-eden-sahsin-tahliyesine-karar-verildi-adliyede-skandal-tekbir-getirip-seriat-istediler-16503

Atatürk'e hakaret eden şahsın tahliyesine karar verildi: Adliye'de skandal... Tekbir getirip şeriat istediler!

Cuma hutbesinde ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anılmasına tepki gösterip Atatürk'e ve ona dua eden imama hakaret eden Ahmet Bostancı isimli şahıs tahliye edildi. Tahliye öncesi adliye önünde, Atatürk'e hakaret edilirken, Anadolu Adliyesi'nin içinde bir grup tekbir getirip şeriat istedi. Ayrıca Bostancı'nın tahliyesine karar verildi.

Gayrettepe'de, Cuma namazı hutbesinde, 10 Kasım'da Atatürk'e dua edilmesi sonrası Atatürk'e ve hocaya hakaret eden Ahmet Bostancı isimli şahıs tutuklanmıştı.

"PİŞMAN OLUP SİLDİM"

Duruşmada savunma yapan Ahmet Bostancı, "Tüm paylaşımları kendi sosyal medya (X) hesabımdan yaptım. Kendisini Atatürkçü tanıtan bir insanın Allah'a ve peygambere küfür ettiği için ben de sinirlenip paylaşım yaptım. Ben Allah'a ve peygambere küfür eden anonim hesabı gözeterek bu hakareti yazmıştım. Çünkü benim dini değerlerime hakaret edilmişti. 'Gebersin Yahudi' şeklindeki yorumları da ben yazdım. Sonradan pişman olup sildim. Ben, bir anlık öfkeyle böyle bir yazı yazdım. Bütün olay videoyu paylaştıktan sonra oldu. Benim 300 takipçim vardı. Videodan sonra 4 bin 500 takipçim oldu" ifadelerini kullanmıştı.

ADLİYE ÖNÜNDE HAKARETE DEVAM ETTİLER

Bostancı'nın yargılandığı davanın yeni celsesinde Anadolu Adliyesi'ne gelen Özgür-Der isimli grup 5816 sayılı "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunu"na karşı çıkarak “5816 zulmüne son.” yazılı döviz taşıdı. 

Grup ayrıca adliye önünde "Kemalizmin değil Rabbimizin kuluyuz." diyerek slogan attı.

ADLİYE KORİDORLARINDA ŞERİAT İSTEDİLER 

Adliye koridorlarında tekbir getirip şeriat isteyen grubun o anları saniye saniye kayıt altına alınırken gruba herhangi bir polis müdahalesi olmadı.

BERAAT KARARI

15 farklı avukatın savunduğu Bostancı için tahliye kararı verilirken, yargılanması tutuksuz şekilde devam edecek.

Haber Kaynağı : 12punto