Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-chp-genel-baskan-aday-adayi-avukat-muhammed-aybars-akdogan-12puntoya-konustu-kurultayi-boykot-karari-aldik-4614

CHP Genel Başkan aday adayı Avukat Muhammed Aybars Akdoğan 12punto'ya konuştu: Kurultay'ı boykot kararı aldık!

CHP Genel Başkan Aday adayı Av. Muhammed Aybars Akdoğan, CHP'nin 38. Olağan Kurultay'ı için 6 aday adayı olduğu ancak seçimin 2 adaylı gibi gösterildiğini bu nedenle seçimi boykot ettiklerini ve İlhan Cihaner ile beraber Prof. Dr. Örsan Öymen'i de boykota davet ettiklerini söyledi.

Ercan Deniz KÜÇÜK- 12punto.com.tr

CHP Genel Başkan Aday adayı Av. Muhammed Aybars Akdoğan, 38. Olağan Kurultay'ın gerçekleştirildiği Ankara Spor Salonu'nda 12punto.com.tr'den Ercan Deniz Küçük'ün sorularını yanıtladı.

Seçimde 6 aday adayı olduğu, ancak seçimin 2 adaylı gibi gösterildiğini bu nedenle seçimi boykot ettiklerini belirten Akdoğan şunları aktardı:

"MEŞRU VE ADİL OLMAYAN BİR SÜREÇ GERÇEKLEŞTİ"

"Kurultay ile ilgili beklentilerimden bahsedecek olursam. Adil ve meşru bir sonuç çıkmasını beklemiyoruz. Çünkü Kurultay halka kamuoyuna ve delegelere iki adaylı bir yarış gibi sunuldu ancak bu Kurultay'da 6 aday adayı vardı ve bunlardan üçü aktif olarak çalıştı ama basın tarafından tamamen yok sayıldı. Dolayısıyla adil bir propaganda süreci olmadığı için adil bir sonuç da çıkmayacak. Dolayısıyla biz Kurultay'ı boykot etme kararı aldık. Çünkü burada bir figüran olmaktan öteye gidemeyecektik. Örsan Öymen ve İlhan Cihaner'i de bu boykota davet ettik. Meşru ve adil olmayan bir süreç gerçekleşti."

"FİGÜRAN OLMAYACAĞIZ"

CHP Genel Merkezi'ne başvurduklarıın ancak delege bilgilerini alamadıklarını belirten Akdoğan şöyle devam etti:

"Biz delegelere imza için başvurmadık. Delegelerin iletişim bilgilerini CHP Genel Merkezi'den istememize rağmen bize herhangi bir dönüş sağlanmadı. Ancak geçen hafta İlhan Cihaner'in ekibinde çalışan bir partili arkadaşım bana Kurultay delegelerinin iletişim bilgilerini verdi. Ancak biz onlardan yine imza istemedik çünkü bu adil bir süreç olmadı. Delegelere yalnızca boykot ettiğimizi ve boykota davet ettiğimizi söyledik. Bu süreçte bir figüran olmayacağız."

Haber Kaynağı : Ercan Deniz Küçük