Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6590
Dolar
Arrow
34,2576
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0268
Altın
Arrow
2922,0000
BIST
Arrow
9.109
/gundem/video-cumhurbaskanligi-kultur-sanat-buyuk-odulleri-sahiplerini-buldu-11738

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri'nin sahiplerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine hoş geldiniz. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ödüllerini takdim edeceğimiz kıymetli sanatçılarımızı, fikir ve edebiyat erbabımızı, onların temsilcilerini gönülden tebrik ediyorum."

Erdoğan, ödül sahiplerini şu şekilde açıkladı:

Bilim Ödülü - Prof. Dr. Süleyman Uludağ: Bu yıl bilim ödülümüzü Prof. Dr. Süleyman Uludağ'a veriyoruz. Hocamızın eserleri, fikir ve gönül dünyamızı nesiller boyunca zenginleştirmeye devam edecektir.

Kültür Ödülü - Prof. Dr. Ali Birinci: Kültür ödülümüzü tarihimize ışık tutan Prof. Dr. Ali Birinci'ye takdim ediyoruz. Hocamızın kitapları, makaleleri, şiirleri ile kültür dünyamıza önemli katkılarda bulunmuştur.

Müzik Ödülü - Emel Sayın: Müzik ödülümüzün sahibi, kuşağımızın hafızalarında silinmez yer edinen sanatçı Emel Sayın hanımefendidir.

Resim Ödülü - İbrahim Atalay: Resim ödülümüzü, 60 yıldır sanata verdiği katkılarla önemli bir isim olan İbrahim Atalay'a veriyoruz.

Karikatür Ödülü - Hasan Aycın: Karikatür ödülümüzü, çizgileriyle kederleri eserine yansıtan Hasan Aycın'a takdim ediyoruz.

Sinema Ödülü - Sami Şekeroğlu: Sinema ödülümüzü, yapımcılıktan yönetmenliğe uzanan geniş bir alanda iz bırakan usta Sami Şekeroğlu'na veriyoruz.

Dijital Sanat Ödülü - Refik Anadol: Dijital sanat ödülümüzü, görsel çalışmalarını akademik müktesebatı ile destekleyerek dünya çapında eserlere imza atan Refik Anadol'a takdim ediyoruz.

Mimarlık Ödülü - Sinan Genim: Mimari ödülümüzü, İstanbul'a aşkını ortaya koyan Sinan Genim'e veriyoruz.

Edebiyat Ödülü - Nazan Bekiroğlu: Edebiyat ödülümüzü, onlarca eseriyle seçkin bir yere sahip olan yazar Nazan Bekiroğlu'na takdim ediyoruz.

Vefa Ödülleri: Bu yılki vefa ödüllerimizi Atilla İlhan, Samiha Ayverdi, Barış Manço, İsmail Hakkı Uzunçarşılı ve Muhsin Ertuğrul adına veriyoruz. Bu ödüllerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Haber Kaynağı : 12punto