Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109
/gundem/video-dr-zeliha-burtekin-sokak-roportaji-sosyal-medyanin-gundeminde-11254

Dr. Zeliha Burtek'in sokak röportajı sosyal medyanın gündeminde

İnternetteki çeşitli platformlarda yayınlanan sokak röportajlar gündem belirlemeye devam ediyor. Son olarak kendisine mikrofon uzatılan akademisyen Zeliha Burtek'in 'Sosyal çürüme' yorumu gündem oldu. Röportaj binlerce kişi tarafından izlenirken birçok kişi de Dr. Zeliha Burtek'i araştırdı

İstanbul Mecidiyeköy’de yapılan bir sokak röportajı gündeme damga vurdu. Sokak Gazetesi adlı YouTube kanalının yaptığı sokak röportajında, muhabir bir yurttaşa “Durumlar nasıl geçinebiliyor muyuz?” şeklinde soru yöneltti.

Soruya verilen cevap ve sosyal çürüme analizi, binlerce kişi tarafından izlenirken, mikrofon uzatılan kadının akademisyen Zelihe Burtek olduğu anlaşıldı.

Ekonomik sorunların her zaman çözülebileceğini belirten Burtek, sosyal çürümenin ise düzeltilemeyeceğini belirtti.

Video kısa sürede büyük ilgi toplarken birçok kişi Zeliha Burtek'in kim olduğunu araştırmaya koyuldu. 

ZELİHA BURTEK KİMDİR

Zeliha Burtek, mimarlık, sonra sanat tarihi ve felsefe okuyup, 21 yıl boyunca üniversitelerde ders verdi. Kendisini 25 yıldır sokak hayvanlarını beslemeye adayan Burtek hayvan sevgisiyle öne çıkıyor.

Zeliha Burtek, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde sosyoloji doktorası, Galatasaray Üniversitesi'nde de felsefe master'ı yaptı. Burtek; az uyuması ve her gün sabah 5'e kadar kilometrelerce yürüyerek hayvanları doyurmasıyla biliniyor.

 

 

Haber Kaynağı : 12punto