Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654
/gundem/video-esenyurtta-kapatilan-hastanede-skandal-iddia-diyaliz-hastasina-ilac-verilip-videoya-cekildi-56319

Esenyurt'ta kapatılan hastanede skandal iddia: Diyaliz hastasına ilaç verilip videoya çekildi

Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında kapatılan Esenyurt'taki Özel Reyap Hastanesiyle ilgili skandal bir iddia ortaya atıldı. Hastanede bir diyaliz hastasına ilaç verilip, şikayetçi olmaması için zorla videosunun çekildiği ifade edildi.

İstanbul'da, yeni doğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarla bebeklerin ölümlerine yol açan çeteye yönelik soruşturma kapsamında kapatılan hastaneler arasında yer alan Özel Reyap Hastanesiyle ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. 

Yenidoğan çetesi soruşturmasının ardından ruhsatları iptal edilen hastaneler kapatıldı ve burada yatan hastaların sevk işlemleri başlatıldı. Ancak hasta yakınları, süreçle ilgili olarak hastane yönetimleri tarafından bilgilendirilmediklerini ifade etti.

HASTANEDEN MEMNUNUM DEDİRTİLİP VİDEOYA ÇEKTİLER

Hasta yakını Hülya Çelikel, böbrek hastası eşini Esenyurt'taki Özel Reyap Hastanesine götürdüklerini anlatarak yaşananları şöyle aktardı:

"Eşim hastanede kötü muamele gördüğünü söyledi ve 'Beni buradan kurtarın' diye feryat etti. Oradaki bir hemşire bizim gözümüzü açtı. 'Sizin ağlamanıza feryadınıza dayanamıyorum, evet burada yani Reyap Hastanesinde amcaya çok eziyet yapıyorlar' dedi. Bunun üzerine eşimi hastaneden çıkarmaya karar verdik ve Medilife Hastanesine götürdük."

Hastanede bir doktorun, eşine ilaç vererek video çektiğini öne süren Çelikel, "Kocamı ambulansa aldık ve Medilife Hastanesine getirdik. Kendine gelmeye başlayınca bana 'Bana orada ilaç verdiler, kafam bulanıktı' dedi. Kocamı videoya çekmişler, şikayet etmemizi engellemek için. Kimsenin benim kocamı videoya çekmeye hakkı yok. Eşim bu durumu anlatınca hemen hastaneden çıkardım" ifadelerini kullandı.

Medilife Hastanesi önünde bekleyişini sürdüren Hülya Çelikel, sürecin belirsizliği karşısında çaresiz olduğunu belirterek şunları kaydetti: 

"Şu anda kocamın durumu ile ilgili hiçbir bilgi alamıyoruz. Nereye sevk edileceği belli değil. Böbrek için diyalize girmesi gerekiyor. Ancak ne yapılacağına dair karar verilmiş değil. Ben hastamı ne yapacağım? Eve mi götüreceğim, diyalize mi sokacağım? Şu anda hiçbir yetkili ile görüşemiyoruz. Ambulanslar gelip gidiyor, ama hastaların nereye götürüldüğü belli değil ve yakınlarına bilgi verilmiyor."

Haber Kaynağı : İHA