Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771
/gundem/video-googledaki-aykut-kocaman-hatasi-soke-etti-hocayi-seviyoruz-ama-10701

Google'daki Aykut Kocaman hatası şoke etti: 'Hocayı seviyoruz ama..'

Sivas kent merkezi Selçuklu Mahallesi'nde bulunan Selçuklu Akşemsettin Cami’ye Google haritalarda eski millî futbolcu ve teknik direktör olan ‘Aykut Kocaman’ın adının konumlandırılması görenleri hayrete düşürdü. Mahalle sakinleri, "Bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz" dedi.

Sivas’ta bir camiye işaretlenen Aykut Kocaman ismi görenlerin dikkatini çekti. 

Mahalle sakinleri, Aykut Kocaman’ı sevdiklerini söylese de bu yanlışın düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Mahalle sakinleri caminin yıllardır adının Selçuklu Akşemsettin Cami olarak bilindiğini ifade ederken bu yanlışın ise düzeltilmesi gerektiğini belirttiler.

"AYKUT KOCAMAN'I SEVERİZ AMA..."

Cami Dernek Başkanı Mahmut Uçtu, Aykut Kocaman’ı camiye davet ederek şunları söyledi:

“Aykut Kocaman’ı da severiz. İsmi de böyle yapılara layık. Haritalara Aykut Kocaman Cami yazmışlar. Güzel isim vermişler. İnşallah o da hayırlar yapıyordur. Fakat bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz. Bazen Akşemsettin Cami’yi bulamıyorlar. Aykut Kocaman ağabeyimizi de buraya bekleriz. Kendisini buraya davet ediyoruz. Görenler şaşıyorlar” 

"İSMİ GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIK"

Selçuklu Mahallesi Muhtarı Mustafa Kemal Işık, haritalarda Aykut Kocaman ismini görünce şaşırdıklarını söyleyerek, “Camimiz 1996 yılında hizmete açıldı. O günden bu güne de aynı isimle zikrediliyor. Fakat haritalarda Aykut Kocaman Cami yazılınca konum olarak Akşemsettin Cami geçmektedir. Aykut Kocaman ülkemizin yetiştirdiği nadir sporculardan birisi. 

Kendisini severiz Fakat bizler camimizin kendi ismiyle zikredilmesini arama yapılınca da Akşemsettin Cami olarak görülmesini istiyoruz. İsmi görünce çok şaşırdık. Kurulduğu günden beri Akşemsettin Cami olarak geçiyor. Sivas’ımızda Fatih Mahallemizde bir Akşemsettin Camimiz daha var. Bu karışıklığın düzeltilmesi iyi olur” dedi.

Haber Kaynağı : 12punto