Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.729
/gundem/video-guvenlik-politikalari-arastirmacisi-burak-yildirim-bolgedeki-catisma-surecek-54659

Güvenlik Politikaları Araştırmacısı Burak Yıldırım: Bölgedeki çatışma sürecek

Güvenlik Politikaları Araştırmacısı Burak Yıldırım, 12Punto ekranlarında İsrail ve bölgedeki terör örgütleri arasındaki çatışma dinamiklerini değerlendirdi. Siyaset Bilimci ve 12punto yazarı Doç. Dr Onur Alp Yılmaz'ın konuğu olan Yıldırım, çatışmanın yakın gelecekte sona ermesini beklemediğini vurguladı.

Güvenlik Politikaları Araştırmacısı Burak Yıldırım, 12Punto ekranlarında yaptığı açıklamalarda, terör örgütleri Hizbullah, Hamas, El Kaide ve IŞİD'in İsrail ile kıyaslandığında, konvansiyonel savaşta İsrail’e karşı koyabilecek kapasitede olmadıklarını belirtti.

Siyaset Bilimci ve 12punto yazarı Doç. Dr Onur Alp Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Bu örgütlerin ve Irak ile Suriye gibi devletlerin toplamının, İsrail ile rekabet etme şansı çok düşük. Ancak burada amaç, İsrail'i konvansiyonel bir savaşta yenmek değil" dedi.

BAZI ZORLUKLAR VAR 

Yıldırım, İsrail'in askeri olarak daha güçlü olmasına rağmen bazı kısıtlamalarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Özellikle, İsrail'in İran ile savaşa girmesinin, zırhlı birliklerinin Irak ve Suriye topraklarını geçmesi anlamına geleceğini belirtti. "Niceliksel anlamda İsrail'in bazı zorlukları var" diyerek teknik sınırlamalara da işaret etti.

7 EKİM'DEN ÖNCE DE KATLİAMLAR YAŞANDI

Bölgedeki çatışmanın 7 Ekim'de başlamadığını hatırlatan Yıldırım, "Çatışma zaten önceden devam ediyordu. Ağustos ayında Gazze’de 600 çocuk öldürüldü" dedi. 7 Ekim’in bir milat gibi gösterilmesinin yanıltıcı olduğunu belirten Yıldırım, "Bazılarına sanki 7 Ekim'den sonrasını durdurursak her şey çözülecekmiş gibi geliyor, ama 7 Ekim'den önce de bir katliam süreci vardı" diye konuştu.

TERÖR EYLEMLERİ SÜRÜYOR

Yıldırım, Hamas ve Hizbullah’ın İsrail’in sivil yerleşim alanlarına güdümsüz roketlerle saldırdığına dikkat çekti ve bunları terör eylemleri olarak nitelendirdirerek şunları kaydetti: 

 "Bu örgütler, sivilleri kendi canlarıyla tehdit eden güdümsüz roketlerle her yeri hedef alıyor. İsrail, bu saldırıları bertaraf ediyor ancak bu, terörün bir parçası" dedi.

Haber Kaynağı : 12punto