Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-ilk-turk-astronot-alper-gezeravci-uluslararasi-uzay-istasyonunda-ilk-sozleri-gazi-mustafa-kemal-ataturk-ve-silah-17222

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda ilk sözleri! 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına...'

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) düzenlenen karşılama töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize, buraya adım atmamızı sağlayan güçlü iradesiyle devletimize ve milletimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal göklerdedir" dedi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Axiom-3 (Ax-3) ekibi için düzenlenen Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) karşılama töreninde duygusal bir konuşma yaptı.

Axiom Space tarafından canlı olarak yayınlanan karşılama töreninde Gezeravcı şunları söyledi:

"Çok teşekkür ederim. Öncelikle yedi kişilik keşif ekibine gösterdiğiniz nazik misafirperverlik için teşekkür etmek istiyorum. Aslında bizi kapıda bekliyorlardı. Bu bizim için çok güzel ve nazik bir karşılamaydı. Son 8 aylık eğitim döneminde buraya gelebilmemiz için gösterdikleri büyük çaba için herkese ve UUİ'ye güvenli bir şekilde seyahat edebilmemiz için katkı sağlayan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Gezeravcı, Türkiye'nin tarihinde bir ilke adım atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Ve buradaki bilim ve araştırma çalışmalarına katkıda bulunmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Ayrıca, Gezeravcı Türkçe seslenerek şu ifadeleri kullandı: "Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize, buraya adım atmamızı sağlayan güçlü iradesiyle devletimize ve milletimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal göklerdedir."

Karşılama sırasında, ekibe Uluslararası Astronot Sembolizm Rozeti takdim edildi.

Ax-3 mürettebatını taşıyan aracın, yaklaşık 36 saat süren uzay yolculuğunun ardından TSİ 13.42'de UUİ'ye başarıyla kenetlenmişti.

Haber Kaynağı : AA