Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-kyk-yurdunda-asansor-dustu-en-az-5-olu-oldugu-iddia-ediliyor-3222

KYK yurdunda asansör düştü: 1 öğrenci hayatını kaybetti

Aydın Işıklı KYK yurdunda bozuk olmasına rağmen tamir edilmeyen asansör 7 kat aşağı düştü. 1 öğrenci hayatını kaybetti

Aydın Işıklı KYK yurdunda denetlenmeyen ve uzun zamandır bozuk olmasına rağmen tamir edilmeyen asansör 7 kat aşağı düştü. Öğrenciler KYK yurdunun önünde yönetimi protesto ediyor. 16 kişinin bulunduğu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği iddia edilen olayda, Vali Canbolat'tan açıklama geldi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Aydın Valisi Yakup Canbolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurttaki 15 kişilik asansöre 16 kişinin bindiğini, asansörün, birinci kattayken henüz kapı kapanmadan kaymaya başladığını belirterek, bu sırada asansördeki öğrencilerden birinin panik halinde dışarı çıkmak isterken arada sıkışarak vefat ettiğini söyledi.

ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO


İhmal yüzünden yaşanan faciayı protesto etmek amaçlı toplanan öğrenciler, ''Katil KYK'', ''Susma, sustukça sıra sana gelecek'' ve ''KYK canımızı alma'' sloganlarıyla yönetimi protesto etti. Kız öğrenci yurdunda yaşanan olay, erkek yurdunda kalan öğrencilerin de destek vermesiyle büyüdü. Öğrenciler sloganlarla protestolarına yürüyerek devam ettiler.

BİR ÖĞRENCİ YAŞANAN SÜRECİ ANLATTI

Video almalarının yasaklandığını belirten öğrenci, ''Sesimizi çıkarmamamızı sağlamaya çalışıyorlar ve günlerdir uyarmamıza rağmen asansör sonunda düştü. Yaklaşık 20 kişiye yakın öğrencinin içerde olduğu söyleniyor, tam bilgim yok. Şuan 3 ambulans var. Kurtlu yemeklerden ziyade artık canımız da tehlikede. Çok uyardık, hepimiz dedik ama bir türlü bu asansör yapılmadı. Kim bilir kimin evladı içeride canıyla cebelleşiyor. Yüksek kattan düştüğü söyleniyor. Görüntü almamızı engellemeye çalışıyorlar ama elimden geldiğince çekmeye çalışacağım.'' diye konuşan öğrenci, ardından siyah torbada sedyeyle ambulansa alınan bir öğrencinin görüntülerini göstererek konuşmalarını sonlandırdı.

Olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, X platformunda , '#KatilKYK' gündemi başa oturdu.

Haber Kaynağı : 12punto