Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654
/gundem/video-roktan-ocalan-ankarada-yatsin-onerisi-silah-birakmayi-istiyor-55996

ROK’tan ‘Öcalan Ankara’da yatsın’ önerisi: ‘Silah bırakmayı istiyor’

Yeni çözüm süreci tartışmaları kaldığı yerden devam ediyor. Rasim Ozan Kütahyalı, PKK elebaşı Öcalan'ın silahların bırakılmasını istediğini iddia etti. Kütahyalı ayrıca, Abdullah Öcalan'ın, İmralı'da yatması mı devletin daha menfaatine olur, yoksa Ankara'da yatması mı devletin daha menfaatine olur? diye sordu.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Meclis’in açılışında DEM Parti yöneticileriyle tokalaşması ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu temasa yönelik övgü dolu sözlerinin ardından “Yeni bir çözüm süreci mi geliyor?” sorusu etrafında başlayan tartışmalar devam ediyor.

İktidar cephesinden sürece dair peş peşe açıklamalar gelirken, Rasim Ozan Kütahyalı, YouTube’daki yayınında bu konuyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

ÖCALAN SİLAH BIRAKMAK İSTİYOR

Rasim Ozan Kütahyalı PKK elebaşı Öcalan'ın ve Selahattin Demirtaş'ın silah bırakma taraftarı olduğunu öne sürdü. Kütahyalı, Öcalan'ın koşulsuz şartsız silah bırakmasını istediğini sözlerine ekledi. 

Kütahyalı, İmralı’da hapis yatan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın, Ankara’da hapse konulmasının devletin ve Türkiye’nin menfaatine bir gelişme olacağını dile getirdi.

'ANKARA'DA YATMASI DEVLETİN MENFAATİNE'

“Bir Mehmetçiğin daha şehit verilmemesi için. Akan kanın tamamen durması için. Silahların ebediyen toprağa gömülmesi için… Amacımız bu. Abdullah Öcalan'ın, İmralı'da yatması mı devletin daha menfaatine olur, yoksa Ankara'da yatması mı devletin daha menfaatine olur? diye soran Kütahyalı, sözlerine şöyle devam etti:

“Herkese bu soruyu soruyorum. Benim cevabım net. Ankara'da yatması devletin daha menfaatine olur. Türkiye'nin daha menfaatine olur. Bir daha kan akmaması için, silahların toprağa gömülmesi için, PKK'nın silahlarının toprağa gömülmesi için, Ankara'da yatması, Türkiye'nin ve Türk devletinin menfaatine olan seçenektir. Bunu konuşalım. İmralı artık turizme açılsın.”

Kütahyalı bu açıklamalarını içeren videoyu X hesabından, "Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan Ankara’ya bir özel güvenlikli ev hapishanesine nakliyat vakti gelmiştir" ifadeleriyle paylaştı.

Haber Kaynağı : 12punto