Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-sosyal-medyada-tarihci-prof-dr-emrah-safa-gurkani-hedef-aldilar-osmanli-tartismasi-13945

Sosyal medyada tarihçi Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan’ı hedef aldılar: Osmanlı tartışması…

Tarihçi Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, yurttaşları bilinçlendirmek ve merak edilenleri anlatmak için kurduğu Omnibus kanalında Timur’u anlattığı bölümde kullandığı sözlerden ötürü sosyal medyada hedef gösterildi.

Tarihçi Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, Youtube’de Omnibus ismini verdiği ve tarihi kişiliklerin ve olayların anlatıldığı Historik programında yılbaşına özel Timur’u konu edindi.

Programda başta Timur’u anlatan, Cengiz Han ile ayrıştıkları noktalara değinen ve Osmanlı Devleti ile ilişkilerine dikkat çeken Prof. Dr. Gürkan, Yıldırım Bayezid ile olan mektuplaşmalarına da belgeler dahilinde yer verdi.

Timur’un siyasi ve askeri konumuna vurgu yapan Prof. Dr. Gürkan’ın, Yıldırım Bayezid ile ilgili sözlerinin bir kısmı sosyal medyada paylaşıldı. 

'Osmanlı'ya hakaret etti' iddiasıyla servis edilen videolarda Prof. Dr. Gürkan şunları söyledi:

"-Yıldırım Bayezid Han ünvanını kullanmış, adam diyor ki ben Han ünvanını kullanmıyorum sen kimsin? Hakikaten Yıldırım Bayezid kim ya?

-Peki hocam böyle ünvanları kullanma iznini bir yerden mi alacak?

-Sultan ünvanını tabii ki, herkes kullamaz. Cengizi olman lazım. 

-Bizimkilerde Oğuzlar’dan falan…

-Yok öyle bir şey nerden Oğuzlardan gelmiş, at hırsızı hepsi. Oğuzlar’dan falan gelmemişler sonradan uyduruyorlar.

-Osmanlıyı adam Ali Selçuk’un toprak verdiği bir adam olarak bakıyor."

EMRAH SAFA GÜRKAN KİMDİR?

Emrah Safa Gürkan, 16 Ocak 1981 tarihinde Kocaeli'nin Değirmendere ilçesinde dünyaya geldi. 2003'te Bilkent Üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümünden mezun oldu. 2006'da aynı üniversitede Halil İnalcık'ın danışmanlığında yazdığı Ottoman Corsairs in the Western Mediterranean and Their Place in the Ottoman-Habsburg Rivalry, 1505-1535 adlı tez ile yüksek lisans diplomasını aldı. 

Ardından Georgetown Üniversitesi'nde Gábor Ágoston ile yazdığı Espionage in the 16th Century Mediterranean: Secret Diplomacy, Mediterranean Go-Betweens and the Ottoman-Habsburg Rivalry başlıklı tez ile de 2012'de doktor unvanını, 2021'de de profesör unvanını aldı.

Gürkan ayrıca Youtube üzerinden yayınlar yapmaktadır. Emrah Safa Gürkan'ın kısaltması olarak, sosyal medyada "ESG" olarak da biliniyor.

Haber Kaynağı : 12punto