Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-turkiye-yuzyili-sozleri-gundem-olan-emine-ogretmen-gorevden-alindi-cumhuriyeti-savunmustu-16613

Türkiye Yüzyılı sözleri gündem olan Emine öğretmen görevden alındı: Cumhuriyeti savunmuştu!

29 Ekim ’de yaptığı konuşmada Cumhuriyeti savunan ve Türkiye Yüzyılı sözleri gündem olan öğretmen Emine Karakaş, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebiyle görevden alındı.

Antalya'da özel bir okulda çalışan Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşma ile gündeme gelmiş ve hedef gösterilmişti. Emine öğretmen gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

"ARAPLAR İÇİN DARPHANE BİZİM İÇİN TIMARHANE..."

Karakaş konuşmasında şunları söylemişti:

“Onun için canını vermeye hazır olanların yanında onun adını anmaktan imtina edenlerle beraber Cumhuriyetin bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanda yüz yıl önce anayasaya cumhuriyet yazdırmak için ömrünü feda edenler, bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaya çalışanlar.

Peki tüm bunlar olurken sen neredesin? Bildin mi 100 yıl önce kurulmuş cumhuriyetinin değerini, özgürlük kelimesinin değerini. Özgürlük kelimesinin anlamını kavrayabildin mi gerçekten. Kula kulluk etmediğin her gün için şükrettin mi yaratana. Koskoca ülken Araplar için darphane, Bulgarlar için AVM, Suriyeliler için doğumhane, bizim için tımarhaneye dönüştürülmeye çalışılırken sen neredesin?

Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti ibaresi sökülürken, milli marşını kağıda bakmadan okuyamayan, ya da milli marşı okunurken ayağa kalkmaya tenezzül etmeyen bir güruh, gencecik kadın sporcularını yaftalayıp millilikten söz ederken sen neredesin?"

GÖREVDEN ALINDI, MAAŞI KESİLDİ

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Karakaş’ın 12 Ocak’ta Milli Eğitim Müdürlüğü’nün söz konusu okula gönderdiği yazı ile iş akdinin sona erdirilmesi ve maaşının kesilmesinin istendiği öğrenildi. 

"DAVA AÇTIK"

Karakaş’ın avukatı Ali Çelik, “Milli eğitim müdürlüğünden gelen yazı ile Karakaş’ın iş akdi tek yönlü olarak fesh edildi. Kendisinin işe dönüşü ve maaş kesintisinin telafi edilmesine dair süreç ile ilgili 3 ayrı dava açtık” dedi.

Haber Kaynağı : 12punto