Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-umit-ozdagdan-hatayi-karistiran-sarikli-grupla-ilgili-paylasimlar-16774

Ümit Özdağ'dan, Hatay'ı karıştıran sarıklı grupla ilgili paylaşımlar

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hatay'da yerel halkı rahatsız eden ve Fransa'dan gelen sarıklı bir grupla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay’da Defne ve Samandağ ilçelerini ziyaret ederek büyük yıkımın yaşandığı bu bölgelerde vatandaş ve esnafla bir araya gelerek sorunları ve problemleri dinledi.

Burada bulunduğu süre zarfında halkın sorunlarını dinleyen ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Ümit Özdağ, akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Hatay'da yaşanan çarpıcı bir durumu partilileri ve sosyal medya takipçileriyle paylaştı.

Hatay'a Fransa'dan gelen sarıklı bir grubun yarattığı krizi hesabından paylaştığı bir video üzerinden aktaran Özdağ, denetimsizliğin doğurduğu sonuçları ve söz konusu muhtemel tehlikeleri de ortaya koydu.

Yaşanan krizi madde madde aktaran Ümit Özdağ, bölgedeki görevlilerine bile saldırmaktan geri durmayan bu grup hakkında şu bilgileri paylaştı:

Hatay gündemini günlerce meşgul eden Fransa'dan gelen sarıklı grup, Hatay'ın Defne ilçesinde kamp kurmalarına izin vermeyen yerel halkla tartışıyorlar. 

Aralarında arbede çıkması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınıp, Topboğazı Bölgesi ne götülüp Hatay’dan çıkmaları istenmiş. 

Ancak ertesi gün yine Defne ilçesinin farklı mahallesinde ortaya çıkmaları üzerine yine olay çıkıyor. Mahalle muhtarının jandarmayı arayarak olayı bildirmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından ters kelepçe ile gözaltına alınıp bölge dışına çıkarılmışlardır. 

"POLİSLERLE TARTIŞMAYA GİRMİŞLER"

Bir süre sonra Reyhanlı ilçesi tekrar ortaya çıkan 3 araçlık konvoy Cilvegözü sınır kapısına gelerek, Filistin'e gideceklerini ifade ederek sınırdan geçmek istemişler, gümrük kapısı yetkililerinin şu an sınır kapısının aktif olmadığını, buradan çıkış yapamayacaklarını dile getirmesine rağmen ısrarlı tutumlarına devam etmiş, araçlarına binerek, o saatte görevli olan gümrük memuru ve jandarma çavuşun üzerine araçlarını hareket ettirmeleri sonucu, görevlilerin yaralanmalarına sebebiyet vermişler.

Görevli kolluk güçleri olaya müdahale ederek 3 kişiyi tutuklayarak Kilis cezaevine gönderilmiştir:  3 kişi dışında kalanlar akşam 18:00 civarında adliyeye gidip nöbetçi  polislerle tartışmaya girmiştir. 

Adliyede arbede olunca araçlarına binip görevli memurların üzerine araçlarını hareket ettirerek olay yerinden uzaklaşmaya çalışmışlardır. 

"SURİYE'NİN KUZEYİNDE BİR GRUPLA BAĞLANTILI OLDUKLARI SÖYLENİYOR"

Kolluk kuvvetleriyle kovalamaca sonucu, görevli polis memurları havaya ateş açarak araçlar durduruluyor, kendilerini araçlarına kilitleyen kişiler itfaiyenin yardımıyla araçlarından çıkartılarak gözaltına alındı, ifadeleri alındıktan sonra serbest kaldıkları akşamı araçlarına el konulup, bir yediemin garajına teslim edilmiştir. 

Ertesi gün araçlarının olduğu garaja gidip araçlarını zorla almaya çalışmaları yüzünden, olay mahalline çağrılan polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak Kilis’e götürülmüş bırakılmışlardır. 

İçinize fenalık geldi değil mi? Üstelik aslında Suriye’nin kuzeyinde bir grupla bağlantılı oldukları söyleniyor. 

Haber Kaynağı : 12punto