Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-uskudarda-yasli-kadin-sahte-polis-tuzagina-duserek-dolandirildi-iznikteki-evimi-satmistim-13968

Üsküdar'da yaşlı kadın 'sahte polis' tuzağına düşerek dolandırıldı! 'İznik’teki evimi satmıştım'

Üsküdar’da yaşayan Hatice Kendirli, kendisini telefonla arayıp polis olarak tanıtan ve 'kara para aklama dosyasına adınız karışmış' yalanıyla kandıran dolandırıcılara, değeri yaklaşık 1.2 milyon TL olan 600 gram altınını kaptırdı. Evini sattığını ve bu parayla altınları satın aldığını belirten Kendirli, yetkililerden altınlarını ve çetenin çökertilmesini istedi.

Üsküdar’da yaşayan Eyüp ve Hatice Kendirli çifti telefon dolandırıcılığı yöntemiyle yaklaşık 1.2 milyon TL dolandırıldı. Kendirli çifti, yatırım yapmak için Bursa'nın İznik ilçesindeki evi satıp altın almışlardı. Çocuklarına ev almak için bankada sakladıkları 600 gram altını dolandırıcılara verdi. Dolandırıcılar Kendirli çiftine, "kara paraaklama dosyasına adınız karışmış, bankadaki altınlarınız sahte, onlarda suçluların parmak izi var” diyerek Hatice Kendirli'den bankaya gitmesini istedi. Eyüp Kendirli’ye ise, ’Savcı Bey ifadeye bekliyor’ diyerek Çağlayan Adliyesi'ne gitmesini istedi.

Eyüp Kendirli, Çağlayan Adliyesi'ne giderken, yaşlı kadının evine giden dolandırıcılar ’altınlardaki parmak izini kontrol edip getireceğiz’ yalanıyla çiftin varlıklarını alıp, kayıplara karıştı. Polise şikayetçi olan kadın, yetkililerden yardım istedi.

"ADIMIZIN 'KARA PARA' AKLAMA DOSYASINA KARIŞTIĞINI SÖYLEDİLER"

Eşiyle evinde kahvaltı yaparken telefon ile arandığını belirten Hatice Kendirli, “Telefonla arandık, adımızın kara para aklama dosyasına karıştığını söylediler. Bizi sürekli telefonla oyaladılar. Bize kimliklerimizi, mahkeme kararlarını atınca, böyle bir olayla karşılaşmadığımız için inandık. Telefon kapanmadı çocuklarımıza haber veremedik. Bankadaki altınlarımızın değiştirildiğini, sahte olduğunu söylediler. Bankaya giderek kontrol ettim. Koyduğum gibi duruyor, ellenmemiş. Beni tekrar aradılar, 1 haftaya mahkumiyet kararınız çıkacak dediler. Altınları almamı istediler, parmak izinden bulacaklarını söylediler. Kapıda bizden biri var ona verin sabah getireceğiz diye söylediler. Bu arada ise eşimi Çağlayan Adliyesine gönderdiler " diye konuştu.

"ÇETENİN ÇÖKERTİLMESİNİ İSTİYORUM"

600 gram altını dolandırıcılara kaptıran Hatice Kendirli, "Ertesi gün sabah beni aradılar. Altınlarım nerede hani gelmedi dediğimde, parmak izleri çıktı dediler. Siz kimsiniz benim devletimin polisi değilsiniz dediğimde 'Pensilvanya, ABD' dediler. 600 gram has altın, İznik’teki evimi satmıştım. İlerleyen zamanda peşinat vererek kızıma ev alacaktım. Yetkililerden altınlarımın bulunmasını ve bu çetenin çökertilmesini istiyorum” dedi.

Haber Kaynağı : İHA