Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-yakalanan-10-kisinin-arasinda-o-saldirgan-da-var-polisle-catismaya-girmislerdi-14815

Yakalanan 10 kişinin arasında o saldırgan da var. Polisle çatışmaya girmişlerdi

Eyüpsultan'da kendilerini yakalamak isteyen polislerle çatışmaya giren 10 kişi yakalandı. Şüphelilerle birlikte 6 ruhsatsız silah, 2 Uzi makineli tüfek şarjörü ve bir çelik yelek ele geçirildi. Şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 12punto.com.tr'nin ulaştığı bilgilere göre, yakalanan şüphelilerden Emre D'nin CHP İstanbul İl Başkanlığı'na ateş eden kişi olduğu öğrenildi.

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonlarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Kafes 29" operasyonu olarak duyurmuştu.

Toplam 71 kişinin gözaltına alındığı iki çetenin yıllardır aralarında husumet olduğu ve Sultangazi'deki çatışmada arada kalan 15 yaşındaki Büşra Polat'ın da öldürüldüğü birçok cinayet ve saldırı olayını gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Eyüpsultan'da 4 gün önce saat 02.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler bir otomobili kontrol içinde durdurdu. Şoför Mert A.’nın üzerinde arama yapan polis ekipleri ruhsatsız bir silah ele geçirdi. Yapılan ilk sorgusunda arkadaşlarının yanına gittiğini söyleyen Mert A.’yı yanına alan ekipler, Erkılıç sokakta bulunan yeşillik alandaki buluşma noktasına gitti.

Ancak karşılarında polisi gören 7-8 kişilik grup polise ateş açtı. Çıkan çatışmanın ardından Yusuf Ç., Kadir A., Mehmet G. ve Kaan A. gözaltına alındı. Diğer şüpheliler karanlıktan faydalanarak olay yerinden kaçtı. 

KAÇAN ŞÜPHELİLER BİRBİR YAKALANDI

Polisi alarma geçiren olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Kaçan şüphelileri yakalamak için yapılan operasyonda Gaziosmanpaşa, Karadolap Mahallesi'nde bir taksinin içinde şüphelilerden Muhammet E. yakalandı.

Üzerine çelik yelek giydiği görülen Muhammet E. gözaltına alındı. Devam eden operasyonlarda Emre D., Hasan B., Umut A. ve Berkan Ö.'nün yakalanmasıyla gözaltı sayısı 10’a yükseldi.

Şüphelilerle birlikte toplam 6 ruhsatsız tabanca, 2 Uzi şarjörü ve bir çelik yelek ele geçirildi. Şüphelilerin sorgusu Cinayet Büro Amirliğinde yapıldı. Şüphelilerin daha önceden kasten yaralama, ruhsatsız silah bulundurmak, kasten öldürme, mala zarar verme gibi suçlardan polise geliş kayıtları olduğu ortaya çıktı. 

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI'NA ATEŞ EDEN İSİM DE VAR

Yakalanan 10 kişiden Emre D'nin, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na ateş eden ve bu anları sosyal medyada paylaşan kişi olduğu öğrenildi. Şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA AÇIKLAMIŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıkladığı "Kafes 29" operasyonunda İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 61 kişi yakalanmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından da yapılan operasyonda alınan 10 kişiyle birlikte gözaltı sayısı 71'e çıkmış oldu. İki çetenin liderliğini Volkan Reçber ve Arap Emrah lakaplı Emrah Sever'in yaptığı öğrenildi.

CİNAYETLERİ ARASINDA 15 YAŞINDAKİ BÜŞRA DA VAR

Husumetli olan iki çetenin çatışması arasında kalan 15 yaşındaki Büşra Polat'da öldürülmüştü. Öte yandan iki çetenin Sultangazi'de otelden çıkarken kurşun yağmuruna tutulan Barış Özdoğan cinayeti, Eyüpsultan'da polisle silahlı çatışma, Sultangazi CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ali Kılıç'ın otomobilinde silahlı saldırıya uğraması gibi çok sayıda olayları olduğu öğrenildi.

Haber Kaynağı : 12punto