Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-yikimi-yapilan-binanin-betonundan-tepsi-cikti-yurttasin-cani-hice-sayilmis-7611

Yıkımı yapılan binanın betonundan tepsi çıktı: Yurttaşın canı hiçe sayılmış!

Adana'da yıkımı devam eden İnci Apartmanı'nda, ağır hasarlı olan binanın beton bağlama noktasında bir tepsi bulundu. Vatandaşların şaşkınlık yaşadığı bu durumla ilgili olarak İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, Böyle bir manzara ile hiç daha önce karşılaşmadım" dedi.

Depremin etkilediği Adana'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor. Ağır hasarlı olan binanın beton bağlama noktasında ise bir tepsi bulundu. 

Merkez Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi'nde yer alan ve depremde ağır hasar gören 12 katlı İnci Apartmanı'nın yıkımı devam ederken, işçiler 8. katta beton bağlama noktasında bir tepsi buldu. İşçiler, tepsiyi fark ettikten sonra yıkıma devam etmek üzere fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaştı.

"TEPSİ MENEMEN YAPAN İŞÇİLERDEN KALMIŞTIR"

Fotoğraf üzerine gazetecilere konuşan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur,“Bu hatıl binada taşıyıcı eleman değil. Bunlar sadece pencerenin üzerine örülecek perde duvarı tutmak için yapılan içerisinde 4 demir olan bir elemandır. Binanın taşıyıcı unsuruyla alakası yoktur. Böyle bir manzara ile hiç daha önce karşılaşmadım. Şantiyede çalışan işçiler menemen yapmışlardır ya muziplik ya da başka bir grup farkında olmadan pencerenin üzerine koymuşlardır” ifadelerine yer verdi.

Aksungur, denetimlerin daha sıkı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Başta planlama, projelendirme ve yapım sürecinde denetim büyük bir öneme sahiptir. Bu üçlü sacayağının herhangi bir halkası zayıflarsa, yıkımlar kaçınılmaz hale gelir. Bu nedenle denetimler düzenli olarak gerçekleştirilmelidir" ifadesini kullandı.

"BU KADAR BASİT OLMAMALI"

Mahalle sakinlerinden İbrahim Lübiç, tepsi görüntüsü karşısında şaşkınlığını ifade ederek, "İnsan hayatının bu kadar değersiz olmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Diğer bir mahalle sakini Esma Güzel ise, "İnşa edilen binalar, titizlikle yapılmalı ve düzenli denetimlere tabi tutulmalı. İnsan hayatının bu kadar basit olmaması önemli" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı : İHA