Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Zamanın Adaleti programı yayında: Av. Dr. Ruşen Gültekin: "Yurttaşın gerçek gündemi anayasa değişikliği değil, ekmek ve emekli maaşıdır..."

Av. Dr. Ruşen Gültekin, 'Zamanın Adaleti' programında Türkiye'de yapılmak istenen yeni anayasa hakkında açıklamalarda bulundu. Gültekin, "ABD artık Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durmuyor. O yüzden anayasa değişikliği yapılmak isteniyor. Halk artık uyandı. Bu uyanış bizi bir gün demokratik bir topluma götürecek" deyip ekledi: "Yurttaşın gerçek gündemi anayasa değişikliği değil, ekmek ve emekli maaşıdır..."

12punto yazarı Av. Dr. Ruşen Gültekin, 'Zamanın Adaleti' adlı programda 12punto.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Büyüksipahi'nin sorularını yanıtladı. Gültekin, "Anayasa değişikliğini kim istiyor?" sorusuna açıklık getirdi.

Av. Dr. Ruşan Gültekin'in yaptığı açıklamalar sosyal medyada gündem oldu.

'ÜLKENİN BAŞINA MEHDİ'Yİ KOYSAN...'

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ucube bir yapıdır. Bu yapı halk oyuna sunuldu? Halk rejimin değiştiğinin farkında mıydı? Tabii ki değildi" diyen Gültekin, "2017 yılında Anayasa değişikliği için referandum maddeleri akşam saatlerinde mecliste görüşüldü. Koskoca resim 9 saat gibi bir sürede değişti. Türk halkı uyurken rejim değişti. Sonrasında halk oylamasına sunuldu.

Referandumda mühürsüz oylar mühürlü kabul edildi. Hem bir ülkede tek kişi her şeyi yönetemez. Dünyanın en iyi lideri olsa bile suistimal edilebilir. Bir kişi ülkenin başında en fazla 8 yıl kalmalı. Bir ülkenin başına Mehdi'yi koysan 8 sene sonra psikolojisi bozulur" ifadelerini kullandı.

'DÜNYADA KÜRESEL AKIL DEĞİŞMİŞTİR'

Erdoğan'ın mutlak güç sahibi olduğunu vurgulayan Gültekin, "Erdoğan, kızı erkek, erkeği de kız yapamaz. Onun dışında her şeyi yapabilir. İstediğini bakan yapıyor istediğini Diyanet İşleri Başkanı yapıyor. Bu yetkiyle onu ABD Başkanı kabul etmiyor? Şunu artık kabul etmemiz gerekiyor. Dünyada küresel akıl değişmiştir" dedi.

Gültekin, "Anayasa değişikliğinin temel sebebi Anayasa'nın 101. ve 116. maddesine göre Cumhurbaşkanı'nın erken seçime gerek kalmaksızın tekrar aday olmasının önünü açmak üzeredir. Bu sebeple Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e çay randevusu vermiştir" ifadelerini kullandı.

'YURTTAŞIN GERÇEK GÜNDEMİ EKMEK!'

Türkiye'de devletle toplum arasında sözleşme yönünden bir sorunu yok" diyen Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halk artık uyandı. Bu uyanış bizi bir gün demokratik bir topluma götürecek. Yurttaşın gerçek gündemi anayasa değişikliği değil, ekmek ve emekli maaşıdır..."

Zamanın Adaleti her pazartesi 16.00'da Özgür gazeteciliğin adası 12punto YouTube kanalında yayında.

Haber Kaynağı : 12punto