Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

WhatsApp, veri paylaşımı zorunluluğu nedeniyle Rekabet Kurulu'ndan ceza aldı!

Rekabet Kurulu, WhatsApp'a veri paylaşımı zorunluluğu nedeniyle 4,8 milyon liralık günlük para cezası uyguladı. Meta, Türkiye'de WhatsApp kullanıcılarının verilerini diğer hizmetlerinde kullanmaya son vermesi ve bu hususu tüm kullanıcılarına bildirmesi yönündeki geçici tedbir kararının ardından, ihlali sonlandırmak için alacağı tedbirleri 9 Aralık 2023 tarihine kadar Rekabet Kurumu'na bildirmişti.

WhatsApp, veri paylaşımı zorunluluğu nedeniyle Rekabet Kurulu'ndan ceza aldı!

Rekabet Kurulu, WhatsApp kullanıcılarına yazılım güncellemesiyle getirilen veri paylaşım zorunluluğunu kaldırmaması nedeniyle, META'ya 12 Aralık 2023'ten itibaren uygulanacak şekilde günlük 4,8 milyon lira para cezası uygulanmasını kararlaştırdı. 

Kurul, META'nın Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetleri arasında veri birleştirerek rekabeti engellediğini tespit etmiş ve şirkete önce veri paylaşım zorunluluğunu kaldırma çağrısında bulunmuştu. META'nın sunduğu çözüm önerilerini yetersiz bulan Kurul, endişelerini giderecek yeni bir çözüm önerisi sunmasını talep etti. 

META, henüz AB ile Dijital Pazarlar Yasası'nda nasıl bir düzenleme yapılacağını belirlemediği için Türkiye'ye sunacağı çözüm önerisi önem taşıyor. Şu ana kadar uygulanan para cezası 140 milyon lirayı aşarken, her geçen gün artmaya devam edecek.


Haber Kaynağı : AA

Rekabet Kurulu WhatsApp