Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
9.002

Yahya Sinvar kimdir, öldü mü? Hamas lideri Yahya Sinvar'ın hayatı

İsrail Ordu Sözcüsü, Hamas liderinin son operasyonda öldürülmüş olabileceğini belirtti. Peki, Yahya Sinvar kimdir, öldü mü?

Yahya Sinvar kimdir, öldü mü? Hamas lideri Yahya Sinvar'ın hayatı

Yahya Sinvar, sosyal medya kullanıcıları tarafından giderek daha fazla merak edilen ve araştırılan bir figür haline geldi. İsrail Ordu Sözcüsü, Hamas liderinin son bir operasyon sırasında öldürülmüş olabileceğini duyurdu. Peki, Yahya Sinvar kimdir ve gerçekten öldü mü?

YAHYA SİNVAR KİMDİR?

Yahya Sinvar, 1962 yılında Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus mülteci kampında, bölge Mısır'ın kontrolü altındayken dünyaya geldi ve çocukluğunu burada geçirdi. Ailesi, 1948 Arap-İsrail Savaşı sırasında Al-Majdal Asqalan'dan (bugünkü Aşkelon) kaçarak Gazze Şeridi'ne sığınmıştı. Ortaöğrenimini Han Yunus Erkek Ortaokulu'nda tamamladıktan sonra, Gazze İslam Üniversitesi'nde Arap Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

Sinvar, ilk olarak 1982 yılında tutuklandı ve birkaç ay boyunca Far'a hapishanesinde kaldı. 1988 yılında ise iki İsrail askerinin kaçırılıp öldürülmesi ve İsrail'le işbirliği yaptığı şüphesiyle dört Filistinlinin öldürülmesi olaylarına karıştığı gerekçesiyle suçlanarak Şubat ayında tutuklandı.

22 SENE HAPİS YATTI

Toplamda 22 yıl hapis yattıktan sonra, 2011 yılında İsrailli asker Gilad Shalit'in serbest bırakılması karşılığında yapılan esir takasında, serbest bırakılan en kıdemli Filistinli mahkûm olarak öne çıktı.

Mart 2021'de Hamas'ın Gazze kolunun lideri olarak ikinci kez dört yıllık bir döneme seçilen Sinvar, Gazze'deki en üst düzey Hamas yetkilisi olarak, İsmail Haniye'den sonra örgütün en güçlü ikinci ismi olarak kabul ediliyor.

YAHYA SİNVAR ÖLDÜ MÜ?

Sinvar, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine gittiği sırada İsrail tarafından düzenlenen suikast sonucu öldürülen İsmail Haniye'nin yerine seçilmişti. İsrail basını, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldüğünü iddia ederken, İsrail ordusu ise bu ihtimali araştırdığını belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

İsrail Ordusu hamas Yahya Sinvar