Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Yangın şehre ulaştı, iki helikopter yetmedi, başkan 12punto’ya anlattı... İzmir alevlere terk edilmiş

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağ'ında akşam saatlerinde çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kontrolden çıkarak yerleşim bölgelerine sıçradı. 12punto'ya konuşan Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Yangına müdahale ediliyor fakat yeterli değil. Yangından etkilenen bölgedeki vatandaşlarımızı tahliye ediyoruz. Yanan evlerimiz var" dedi.

Yangın şehre ulaştı, iki helikopter yetmedi, başkan 12punto’ya anlattı... İzmir alevlere terk edilmiş

Semih Demirhan

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan Yamanlar Dağı Kartepe mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını kontrolden çıktı. 

Yangına ilk müdahale 21.15'te yapılırken  İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 13 arazöz, 3 su ikmal, 2 dozer ve 3 yer ekibi gece boyunca çalışma yürüttü.

Gece olması nedeniyle yangına havadan müdahale edilemezken sabah saatleriyle birlikte yangınla mücadele devam etti. Günün ilk ışıklarıyla havadan 2 uçak ve 4 helikopter alevleri söndürmek için havalandı. 

BAYRAKLI BELEDİYE BAŞKANI İRFAN ÖNAL, EVLERİ BOŞALTMA ÇAĞRISI YAPTI

Ekiplerin müdahale ettiği yangın rüzgarın da etkisiyle iyice yayıldı ve yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Yangın sebebiyle İzmir'de birçok merkezi duman kapladı. 

Kontrol edilemeyen yangın diğer yerleşim bölgelerini de tehdit ederken Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangının yerleşim yerlerine ulaştığını açıklayarak vatandaşların bir an önce evlerini boşaltması çağrısında bulundu.

Yangın bölgesindeki son durum ile ilgili 12punto'ya da konuşan Önal, yangına müdahale edildiğini fakat yeterli olmadığını söyledi. 

'YANAN EVLERİMİZ VAR'

Bölgenin coğrafi yapısından dolayı yangınlara müdahale edilmesinin zorlaştığını söyleyen Önal "Sabah satlerinde iki helipkopterle destek olundu ancak onlar da yetmedi. Alevler Doğançay, Sancaklı köyünden gelerek Seyirtepesi'nden Karşıyaka'ya doğru gidiyor. Yamanlar Dağı'nda şu an büyük bir yangın var" dedi.

Yangında can kaybı olmadığını söyleyen Önal, "Yanan evlerimiz var. Can kaybı olmamasını diliyoruz. Yangından etkilenen bölgedeki vatandaşlarımızı tahliye ediyoruz. Fakat şu an hala birçok noktada yangın var" diye konuştu. Önal, yangının çıkış sebebinin ise henüz tespit edilemediğini söyledi.

Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan açıklamada da alevlerin hayvan barınaklarına ulaştığı belirtilerek "Tüm hayvanseverleri bakım evimizdeki can dostlarımızın tahliyesi için yardıma çağırıyoruz" denildi.

Yamanlar Dağı'nda 13 Ağustos'ta da orman yangını çıkmış, alevler 21,5 saatte söndürülmüştü.

 


Haber Kaynağı : Semih Demirhan

İzmir yangın Bayraklı İzmir Orman Yangını Yangın