Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yarbay Gökhan Ünyeli'nin ailesine vefat yardımı verilmiyormuş: 'TSK Dayanışma Vakfı kimlerle dayanışıyor'

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’na bağlı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda görevli olan ve FETÖ’cülükle suçlandığı için intihar eden Yarbay Gökhan Ünyeli’nin ailesine vefat yardımı verilmediğini yazdı.

Yarbay Gökhan Ünyeli'nin ailesine vefat yardımı verilmiyormuş: 'TSK Dayanışma Vakfı kimlerle dayanışıyor'

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında FETÖ'cülükle suçlandığı için intihar eden Yarbay Gökhan Ünyeli'nin ailesine yardım edilmediğini yazdı.

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde Ünyeli’nin 2012 yılında ankesörlü telefonlarla 10 kez arandığı ileri sürülüyor. Görüşme içerikleri belli mi? Değil. Tanık var mı? Yok. ByLock’u? Yok. Bank Asya’da hesabı? Yok. FETÖ ile iltisaklı vakıf ya da derneklerde kurucu, yönetici, üye kaydına rastlanıyor mu? Hayır. Buna rağmen FETÖ üyeliğiyle suçlanıyor” diye yazan Saymaz,  Ünyeli’nin “Bu yapı ile bir araya gelmedim. Sohbetlere davet eden ve arayan olmadı” sözlerine dikkati çekti.

'DUYDUĞUM ÖFKEYİ BASTIRAMIYORUM'

25 Mart’ta mesaisi bitmeden önce açığa alınan ve ertesi sabah arkadaşlarına WhatsApp’tan veda mektubunu yollayan Ünyeli’nin cesedi, Oran Ormanı’nda yürüyüş yapan iki kadın tarafından bulundu. Ünyeli, o mektubunda şunları kaydetti:

“Üzülerek ifade ederim ki son bir yıldır benim şahsıma yönelik onur kırıcı idari/adli tedbirler uygulanmıştır. Tam 12 yıl önce kim olduğu belirsiz bir kişi tarafından telefonuma yapılan cevapsız çağrı nedeniyle yaşadıklarım umarım kimsenin başına gelmez. Meclis kürsüsünden FETÖ elebaşına methiye düzenlerin Adalet Bakanı olduğu, fotoğraf çektirmek için el pençe divan duranların milletvekili olduğu bir ortamda elbette konuyu ciddiye alma diyebilirsiniz, ancak duyduğum öfkeyi bastıramıyor ve kabullenemiyorum.”

TSK DAYANIŞMA VAKFINA 'DAYANIŞMA' SORUSU

Saymaz, “TSK, kanıtsız iddialarla dava açılan Ünyeli’nin ailesinden özür dilemesi gerekirken, vefat yardımını esirgiyor. Kendisini mahkeme yerine koyarak, Ünyeli’yi suçlu göstermeye çalışıyor. Tarikat tekkesinde üniformasıyla zikir çekerken görüntülenen Amiral Mehmet Sarı’yı bütün haklarını vererek emekli edenler, FETÖ’cülükle suçlandığı için intihar eden Atatürkçü yarbayın onurunu çiğneyip hakkına çöküyor. TSK Dayanışma Vakfı, karar versin, kimlerle dayanışıyor?” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Yarbay Gökhan Ünyeli FETÖ TSK Dayanışma Vakfı