Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Yeniden Refah Partisi'nden AKP'ye katılan isimlere ilk tepki

Yeniden Refah Partisi Sözcüsü Suat Kılıç, söz konusu transferlere ilişkin yaptığı açıklamada sert tepki gösterdi.

Yeniden Refah Partisi'nden AKP'ye katılan isimlere ilk tepki

AKP’nin 23’üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende AKP’ye katılan 2 milletvekili ve 13 belediye başkanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rozet takıldı. AKP’ye katılan 15 kişinin 7’sinin Yeniden Refah Partili olması ise dikkat çekti.

Parti Sözcüsü Suat Kılıç, partisinden AKP'ye geçenler için jet yanıt geldi. Kılıç, konuya ilişkin açıklamasında, "Bir partiden seçilen başkanları istifa ettirip partinize katmak haksız ve adaletsiz bir uygulamadır" ifadelerini kullandı.

‘ADALETSİZ BİR UYGULAMADIR’

Kılıç, konuya ilişkin açıklamasında, “Kamunun gücünü kudretini, muhalefetin seçilmiş başkanlarını baskı altına alacak şekilde kullanmak hukuka uygun değildir” ifadelerini kullanarak şunları kaydetti:

"Millet iradesi sandığa yansıdı. O andan itibaren seçilen belediye başkanlarına düşen görev milletin tebliğ ettiği emaneti 5 sene boyunca sahip çıkmaktı. Bunu normal bir durum olarak göremeyiz. Bu başkanların önemli kısmı bugün AKP'ye katıldı. Kamunun gücünü kudretini, muhalefetin seçilmiş başkanlarını baskı altına alacak şekilde kullanmak hukuka uygun değildir.

Bir partiden seçilen başkanları istifa ettirip partinize katmak haksız ve adaletsiz bir uygulamadır. Seçimin mantığına, siyasetin sosyolojisine yansımasına tümüyle aykırıdır.

‘YER DEĞİŞTİRMEK GİDENE DE KALANA DA YARAMAZ’

YRP'nin bakanlıkları, büyük bütçesi yok, seçilmiş başkanlarımıza kredi veremiyoruz. Siz belediye başkanlarını hizmet edemez hale getiremezsiniz ve belediye başkanları bu yüzden partisini değiştirmek isterse buradan açığa büyük adaletsizlik çıkar. Yer değiştirmek gidene de yaramaz, kalana da yaramaz.

Seçilmiş belediye başkanları kendi partilerinde kalmalıdır. Hizmet etmelerine mani olan dışlayıcı olan uygulamalar varsa bunu halka anlatmalıdır. Doğru olan budur."

FATİH ERBAKAN DA 'SİYASİ ŞANTAJ' DEMİŞTİ

YRP'den AKP'ye transfer olan belediye başkanlarına ilişkin bir açıklama yapan parti lideri Fatih Erbakan da 'siyasi şantaj' vurgusu yapmıştı.

Erbakan konuya ilişkin açıklamasında, "Yeniden Refah Partili belediye başkanlarımızın faaliyetlerini engelleyerek onları hizmet edemez hale getirmek, siyasi şantajla başkanlarımızı AK Parti’ye transfer etmeye çalışarak milletimizin 31 Mart’ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değildir" demişti.

İŞTE YRP'DEN AKP'YE GEÇEN İSİMLER

Adana Feke Belediye Başkanı Cömert Özen (YRP'den istifa etti)

Elazığ Arıcak Bükardı Belediye Başkanı Ali Açmaz (Bağımsız), Açmaz 23 Temmuz'da YRP'den istifa etmişti. 

Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar (YRP'den istifa etti) 

Erzurum Köprüköy Belediye Başkanı Nevzat Karasu (YRP'den istifa etti)

Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu (Bağımsız) Öztoklu ayrıca YRP'den istifa etti.

Muş Bulanık Yoncalı Belediye Başkanı Fehim Kaya (YRP'den istifa etti)

Muş Merkez Yeşilova Belediye Başkanı Ömer Faruk Yenilmez (YRP'deni istifa etti)

Ordu Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit (YRP'den istifa etti)

Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Refahattin Şencan (YRP'den istifa etti)


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fatih Erbakan milletvekili YRP