Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yılbaşı ağacı süsleyen öğrencilere saldırı

Yılbaşı kutlamaları için ağaç süslemek isteyen İstanbul Üniversitesi öğrencilerine güvenlik görevlileri saldırdı. Yaşanan arbede sonucunda öğrencilerden bazıları yaralandı.

Yılbaşı ağacı süsleyen öğrencilere saldırı

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde öğrenciler, yılbaşı kutlamaları kapsamında bir ağacı süslemek isteyince güvenlik görevlileri saldırdı.

"GÜVENLİK RİSKİ" BAHANE EDİLDİ

Öğrencilerin, fakülte bahçesinde bulunan bir ağacı yılbaşı için süslemek amacıyla hazırlıklara başlaması, güvenlik görevlilerinin dikkatini çekti. Güvenlik görevlileri, ağacı süslemenin "izinsiz bir etkinlik" olduğunu ve "güvenlik riski" oluşturduğunu öne sürerek öğrencilere müdahale etti. Öğrenciler ise, ağacı süslemenin bir "kültürel etkinlik" olduğunu savunarak, izin alınmasına gerek olmadığını iddia etti.

ÖĞRENCİLER SALDIRDI

Güvenlik görevlilerinin öğrencilere müdahalesi üzerine, gerginlik tırmandı ve bazı öğrenciler yaralandı. Olaya müdahale eden polis ekipleri, güvenlik görevlilerini gözaltına aldı. Birçok kişi, güvenlik görevlilerinin müdahalesini eleştirirken, olayın "özgürlük ve demokrasiye yönelik bir saldırı" olduğunu savundu.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, olayla ilgili bir açıklama yaparak, güvenlik görevlilerinin müdahalesini "uygunsuz" bulduklarını belirtti. Rektörlük, öğrencilere yönelik yaşanan bu olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Olayın ardından üniversite, öğrenci topluluğu ve sivil toplum kuruluşları arasında tartışmalar devam ederken, kamuoyu, üniversite yönetiminin alacağı önlemleri ve soruşturma sonuçlarını beklemeye başladı.


Haber Kaynağı : 12punto

fakülte gözaltı İstanbul Kutlama öğrenci müdahale saldırı süsleme