Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

YKS 2024 soruları sızdırıldı mı? Ali Yerlikaya'nın Danışmanı Yolcu: 'Takip ediyoruz'

YKS'nin bugün yapılan ikinci bölümünde yer alan soruların bazılarının sınavdan saatler önce bir hesap tarafından paylaşıldığı iddia edildi.

YKS 2024 soruları sızdırıldı mı? Ali Yerlikaya'nın Danışmanı Yolcu: 'Takip ediyoruz'

Milyonlarca insanın kaderini belirleyecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) soruların sızdırıldığı iddia edildi. Adaylar ve aileler iddialardan dolayı huzursuz olurken ÖSYM'den açıklama yapılmadı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Telegram üzerinden yayın yapan, yurt dışı kaynaklı olduğu ileri sürülen bir hesap 8 Haziran’da TYT sonrası, sınavda çıkan 3 soruyu, sınav biter bitmez ÖSYM’den önce paylaşmıştı.

Adaylar, soruların sınavda yer aldığını doğruladı. ÖSYM, TYT sorularını hâlâ resmi olarak açıklamadı. Ancak, TYT’de yaşanan bu durum sınav sonrası olduğu için sınav görevlisi üçüncü şahıslar tarafından yapılmış olabileceği düşünülerek çok ciddiye alınmadı.

''SINAVINIZ İYİ GECER UMARIM. BEN ELİMDEN GELENİ YAPTIM SİZİN İÇİN''

ÖSYM, sınavın ilk aşaması olan Temel Yeterlilik Testi (TYT)'deki bu 3 soruyla ilgili bir açıklama yapmazken, bu kez dün gece saat 24:00 sularında yani sabah 10:15’de başlayan sınavdan 10 saat önce 2024-AYT’de çıkacağı iddia edilen 24 soru yine aynı hesap tarafından Telegram'dan paylaşıldı.

On binlerce kişi Türkçe-matematik ağırlıklı paylaşılan soruları gördü. Üstelik bir de “Sınavınız iyi geçer umarım. Ben elimden geleni yaptım sizin için” mesajı paylaştı.

SATILIĞA ÇIKARDI

Yurt dışı kaynaklı olduğu düşünülen “AYT 2024 Sızdırılan Sorular” diye başlık açılan Telegram hesabı link de yayımladı. Soru paylaşan hesap ya da hesaptaki şahıslar, adaylara, “Gençler tüm AYT sorularının soru ve cevaplarıyla birlikte sadece fiyatı 3 bin TL. Eğer sınavda başarı göstermek istiyorsan aşağıdaki linkten ulaş” diye çağrı yaptı.

Sorular doğru olmasa bile üniversite sınavı üzerinden dolandırıcılık yapılmaya çalışıldı. Ardından sorular linkte bırakılıp, para kısmı paylaşımdan çıkarıldı. 

SINAV SONUNDA NETLEŞECEK

13.15'te tüm adaylar sınavdan çıktıktan sonra, gece paylaşılan soruların sınavda çıkıp çıkmadığını kontrol edilebilecek.

Paylaşım yapılan hesap ise İçişleri Bakanlığı tarafından takibe alındı.

ALİ YERLİKAYA'NIN DANIŞMANINDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Başdanışmanı Prof. Dr. Ergun Yolcu "Bahse konu Telegram grubunda yayınlanan ve 2024 yılı AYT soruları olduğu iddia edilen görsellerde yer alan sorularla ilgili yapılan çalışmalarda ilgili soruların ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı’na ait resmi internet sitesi soru havuzunda yer aldığı görülmüştür. İlk tespitimiz böyle olup, sınav sonrası tekrar karşılaştırılacak. Takip ediyoruz” dedi. 


Haber Kaynağı : 12punto

YKS ÖSYM TYT sınav İçişleri Bakanlığı