Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

​​​​​​​Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı 'sahte akademisyen' çıktı

Bakanlar Kurulu kararıyla 4 Ağustos 2010 tarihinde kurulan Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı’nın kendisini akademisyen olarak tanıtmasına rağmen akademisyen olmadığı ortaya çıktı.

​​​​​​​Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı 'sahte akademisyen' çıktı

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu sahte akademisyen çıktı.

Konsey, Bakanlar Kurulu’nun kararıyla ve Erdoğan’ın imzasıyla 2010 tarihinde kuruldu. Konsey’in başkanlığını Orhan Hikmet Azizoğlu yapıyor.

Konsey’e ait internet sitesinde Azizoğlu’nun akademisyen olduğu bilgisine yer verilmiş. 

Ayrıca sitede Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ve Beratı sahibi olduğu da belirtiliyor

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, sitede eğitim geçmişi yer almayan Azizoğlu’nun bitirdiği ve doktora programının olmadığı ve akademisyen olmadığı ortaya çıktı.

“AKADEMİSYEN DEĞİLİM”

Azizoğlu, “Birçok üniversitenin bağlı olduğu Uluslararası Üniversiteler Konseyi’nin başkanı olmanıza rağmen akademisyen olmadığınız ancak buna rağmen kendinizi akademisyen olarak tanıttığınız doğru mu?” şeklindeki soruya, “Akademisyen değilim, üniversite hocası değilim” diye yanıt verdi.

Azizoğlu, “Ne mezunusunuz?” sorusuna da “Bu soruya yanıt vermeyeceğim. Gerek görmüyorum” diye cevap verdiği iddia edildi.

115 ÜNİVERSİTE BAĞLI

Öte yandan Konsey’e 14’ü Türkiye’den olmak üzere toplam 115 üniversitenin üye olduğu ifade ediliyor. Konsey’e Türkiye’den Ağrı İbrahim Çeçen, Van Yüzüncü Yıl, Gebze Teknik, Cumhuriyet, Fırat, İstanbul Kültür, Hakkari, Akdeniz, KTO Karatay, Bitlis Eren, Gedik, Muş Alparslan, Tunceli ve Bingöl Üniversitesi üye. Yurtdışından da Afganistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Kongo, Pakistan, Sudan ve Uganda başta olmak üzere 28 ülkeden birçok üniversitenin üye olduğu belirtiliyor.



Haber Kaynağı : 12punto

akademisyen Başkan Erdoğan doktor eğitim