Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Demans hastalığının ilacı: Çileğin faydaları

Çilek yemek sağlık açısından birçok yarar sağlayabilir. C vitamini açısından zengin olan bu leziz meyve, bağışıklık sistemini güçlendirir ve antioksidanlarla hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Çilek tüketenlerin demans hastalığına yakalanma ihtimalleri de bir hayli düşük.

Demans hastalığının ilacı: Çileğin faydaları

Çilek, günlük C vitamini ihtiyacını karşılamak için mükemmel bir seçenektir. Bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleriyle de bilinir ve cildin sağlığı için de önemlidir.

Bu vitamin aynı zamanda vücuttaki serbest radikallerle mücadele eder ve oksidatif stresi azaltarak hücre ve dokuların korunmasına yardımcı olur.

ALZHEİMER HASTALIĞININ İLACI: ÇİLEK

Yapılan bir araştırmaya göre antioksidan bakımından zengin çilek veya yaban mersini gibi meyveleri yiyen kişilerde yaşlandıkça düşünme ve hafıza konusundaki gerilemenin daha yavaş olduğunu göstermiştir.

Ayrıca, Alzheimer hastalığı gibi en yaygın demans formuna yakalanma olasılıkları daha düşüktür.

Bilim insanları, meyvenin anti-inflamatuar etkilerinin, meyvelerin beyini korumadaki rolünde büyük bir rol oynadığını düşünür.

ÇİLEK MEYVESİNİN FAYDALARI

  • Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Günde bir kase çilek tüketmek, kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.
  • Çilek, kanseri önlemeye yardımcı olur. Meyvelerin oksidatif stres ve iltihaplanma ile savaşabilme özelliği bulunduğu için pek çok kanseri önlemeye yardımcı olur.
  • Çileğin, ağız kanseri bulunan hayvanlarda ve insanlarda ise karaciğer kanseri hücrelerinde, tümör oluşumunu engellediği tespit edilmiştir.
  • Çileğin içinde bulunan C vitamini sayesinde Alzheimer oluşumu riskini önemli ölçüde azaltır. Uzmanlara göre sağlıklı ve düzenli bir beslenme ile Alzheimer hastalığına yakalanma olasılığınız önemli ölçüde düşer.
  • Çilek, kalp ve damar hastalıklarını korumaya yardımcı olur. Çilek kalp ve damar hastalıklarından koruyarak vücudun toksinlerden arındırılmasını sağlar.
  • Çilek, sivilce ve akne oluşumunu önemli ölçüde önler. Çileği hem yiyerek hem de yüzünüze sürerek faydalarından yararlanabilirsiniz. 
  • Gözaltı morluklarını gidermeye yardımcı olur.
  • Diş taşlarını eritmeye ve diş etini güçlendirmeye yardımcı olur.

ÇİLEK BESİN DEĞERİ

Çilek, lezzetinin yanı sıra besleyici değerleriyle de bilinir.

Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı'nın raporlarına göre bir fincan doğranmış taze çilek (165 gram) şu besin ögelerini içerir: 52 kalori enerji, 1.10 gram protein, 12.7 gram karbonhidrat ve 3.32 gram lif.

Bu besleyici meyve aynı zamanda 28 miligram kalsiyum, 0.69 miligram demir, 21 miligram magnezyum, 41 miligram fosfor ve 254 miligram potasyum içerir.


Haber Kaynağı : 12punto

Çilek meyve

İlgili Haberler