Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,2401
Dolar
Arrow
34,4862
İngiliz Sterlini
Arrow
43,5545
Altın
Arrow
2962,0000
BIST
Arrow
9.368

Ekler evde nasıl yapılır? Pratik ekler tarifi...

19. yüzyılın sonlarında Fransa'da ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan ekler, insanlar tarafından severek tüketilmektedir. 7'den 70'e herkese hitap eden ekler evde nasıl yapılır? Pratik ekler tarifi...

Ekler evde nasıl yapılır? Pratik ekler tarifi...

Avrupa'da oldukça meşhur olan ekler, Türkiye'de de pek çok restoranda satılmaktadır.

1 porsiyonu (80 gr) 190 kalori olan ekler, evde de kolayca hazırlanabilmektedir.

EKLER TARİFİ

Ekler Malzemeler:

-100 gram tereyağı

-1/2 yemek kaşığı toz şeker

-1/4 çay kaşığı tuz

-1 su bardağı su

-1 paket vanilin

-4 adet yumurta

-1 su bardağı un(+2 yemek kaşığı un)

Krema Dolgusu İçin:

-4 su bardağı süt

-1 adet yumurta sarısı

-1/2 su bardağı un

-1/2 su bardağı buğday nişastası

-1/2 su bardağı toz şeker

-2 yemek kaşığı tereyağı

-1 paket vanilin

-1 paket krem şanti

-1 kahve fincanı soğuk süt

Çikolata Sosu İçin:

-180 gram bitter çikolata

-1 su bardağı krema

Ekler Yapılışı:

-Ekler pastasının temeli olan şu hamurunu hazırlamak için; su, tereyağı, tuz, şeker ve vanilyayı tencereye alın ve kaynatın.

-Kaynayan suyun içerisine elenmiş unu azar azar ekleyin ve aralarda karıştırarak yoğun bir kıvam alana kadar şu hamurunu hazırlayın.

-Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında soğutun. Kullanacağınız yumurtaları, tek tek katıp mikser ile yüksek devirde karıştırın.

-Yumurtalar sayesinde daha az kıvamlı, krema görünümlü ve sarı bir renk alan hamuru, sıkma torbasına alın.

-Hazırladığınız şu hamurunu, karışım bitene kadar dikdörtgenler halinde tepsiye sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika, hamurların üzeri hafif bir renk alana kadar pişirin.

-Krema dolgusunu hazırlamak için 4 su bardağı süt, yumurta sarısı un ve şekeri bir tepsiye alarak karıştırın. Kaynayıp boza kıvamını aldıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilini ekleyip ocaktan alın.

-Soğuması için kenara alın, bu sırada toz krem şantiyle soğuk sütle çırpın. Tencerede pişen krema harcı tamamen soğuduktan sonra çırpılmış krem şantiyle birleştirin. Güzelce karıştırın ve streç filmle örterek kullanana dek buzdolabında bekletin.

-Çikolata sosu için; bitter çikolatayı küçük parçalar halinde kırın ve bir sos tenceresine alın. Sıvı durumda olan kremayı ekleyin.

-Derin bir tencerede kaynayan su buharı üzerinde benmari usulü aralarda karıştırarak çikolatayı eritin.

-Fırından çıkan ekler hamurlarını bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız krema dolgusunu bir krema torbasına alın ve ekler hamurlarının iç kısımlarını krema ile doldurun.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Ekler Tatlı tarifi gurme