Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,2401
Dolar
Arrow
34,4862
İngiliz Sterlini
Arrow
43,5545
Altın
Arrow
2962,0000
BIST
Arrow
9.471

Karalahana çorbası nasıl yapılır? Hangi yöreye aittir?

TasteAtlas'ın dünyanın en kötü yemeği olarak söylediği Karalahana çorbası nasıl yapılır? Hangi yöreye aittir?

Karalahana çorbası nasıl yapılır? Hangi yöreye aittir?

Karalahana çorbası, Karadeniz'in en sevilen çorbalarından biridir. Çorba, genellikle Karadeniz mutfağına özgü bir lezzet olarak kabul edilir.

Bu çorba, farklı şehirlerde farklı şekillerde hazırlanabilir; Rize'de karalahana ile yapılan çorbaya "Haşlama" denirken, Gümüşhane'de benzer bir çorba da yine karalahana kullanılarak yapılır.

Ordu'da ise "Pancar Çorbası," kara lahana ile hazırlanan bir çorbadır. Bu özel çorba, 16 Ağustos 2023 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret hakkını elde etmiştir.

NASIL YAPILIR?

Karalahana çorbası Tarifi İçin Malzemeler

1 bağ karalahana, 1 tatlı kaşığı tuz, 5 su bardağı su (haşlamak için), 3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan, 1 adet havuç, 1 adet patates, yarım yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur, yarım çay bardağı mısır, yarım su bardağı barbunya, 6 su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı mısır unu, yarım su bardağı su.

Lahanayı yıkadıktan sonra ince ince doğrayarak tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayıp süzün ve bir kenarda bekletin.

Bir tencereye sıvı yağı koyun. İnce yemeklik doğramış soğanları ekleyerek kavurun.

Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri sırasıyla ekleyip 2-3 dakika aynı işlemi yapın

Salçayı ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Daha sonra haşlanmış ve suyu süzülmüş lahanaları tencereye koyup karıştırın ve birkaç dakika daha kavurun. Ocağımızın yüksek ateşte olmamasına dikkat edin.

Ardından bulgur, haşlanmış mısır ya da barbunyayı da koyarak karıştırın.

6 su bardağı sıcak suyunu da ilave ederek karıştırın ve yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirin.

Pişmesine yakın mısır ununu bir kasede yarım bardak su ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın ve çorbanın içerisine katın ve 5 dakika daha pişirin. Bir miktar kaynadıktan sonra ateşten alın.

Pişen çorbamızı kaselere koyarak servis edin.

Karalahana çorbası yanına mısır ekmeğini çok yakıştıı söylenmektedir. karalahana çorbanızı mısır ekmeği ile servis etmenizi önerilir. Pratik ve oldukça besleyici olan bu çorba tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.


Haber Kaynağı : 12punto

Karalahana çorbası