Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Kuzu kulağı nedir, faydaları neler?

A, B ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin olan kuzu kulağı, ülkemizin dört bir tarafında tüketilmektedir. Kuzu kulağı nedir, faydaları neler? İşte cevabı...

Kuzu kulağı nedir, faydaları neler?

Kuzu kulağı bitkisi, yapraklarındaki tüylü yapısı ve gri-yeşil renkleriyle tanınıyor.

Ülkemizde nemli ve gölgelik alanlarda yetişen kuzu kulağı, ateş ve kan düşürücü bir etkiye sahip.

KUZU KULAĞI FAYDALARI:

  • Kuzu kulağı, C vitamini bakımından en zengin besinlerden biridir. Bu özelliği sayesinde C vitamini eksikliğinden kaynaklı olarak gelişen iskorbüt hastalığının iyileşmesinde önemli bir rol oynar. Kuzu kulağı kullanımı sayesinde hastalığın belirtileri olan ağız içi yaraları, diş dökülmeleri kısa zamanda azalma gösterir.
  • Düzenli olarak kullanıldığında idrar söktürücü özelliği sayesinde böbreklerin iyi çalışmasını sağlar. Sindirim sürecinin yavaş olmasından kaynaklı kabızlık problemini, bağırsakların yumuşamasını sağlayarak yok eder.
  • Egzama, sedef, sivilce, akne gibi cilt problemlerinden şikayetçiyseniz kuzu kulağı bitkisi ile hemen tanışmalısınız. 1 litre suya 50 gram kuzu kulağı ekleyip 10-15 dakika kaynatın ve elde ettiğiniz suyu aralıklarla günde 3 bardak tüketin. Kısa zamanda birçok cilt probleminizin iyileştiğini görecek daha pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olacaksınız.
  • Kuzu kulağı bitkisi, iyi bir antioksidandır. Bu özelliği sayesinde vücuttaki ve kandaki tüm zararlı toksinlerin atılmasını sağlayarak kanın temizlenmesine yardımcı olur.

Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Kuzu kulağı Kuzu kulağı nedir