Lüfer balığı pişirmenin püf noktaları
İTO adına coğrafi işaret tescili verilen lüfer balığı, Akdeniz, Karadeniz, Marmara Denizi'nde bulunmaktadır. Lüfer balığı nedir, nasıl pişirilir? İşte lüfer balığı pişirmenin püf noktaları...

Lüfer balığı özellikle B12 olmak üzere omega 3 ve omega 6 yağ asitleri, potasyum, fosfor, çinko, bakır ve sodyum mineralleri yönünden zengin bir balık çeşididir.
Lüfer göç eden bir balıktır. Sular soğuduğunda ılık bölgelere doğru göç eder.
Lüfer avı sonbahar ve kış aylarında yapılır.
LÜFER NASIL PİŞİRİLİR?
- Lüfer tava, ızgara ve fırında pişirilebilir. Fırında yapılacaksa kofana tercih edilmelidir, çünkü lüfer genelde ızgaraya uygundur.
- Sarıkanat ve çinekop ise tavada daha lezzetli olur.
- Lüferin birçok pişirme şekli ve yemek çeşidi vardır.
- Lüfer buğulama, mantarlı lüfer, lüfer yahni, sarımsaklı lüfer, kâğıtta lüfer, fırında sebzeli lüfer, kekikli lüfer, lüfer güveç, çöp şiş lüfer bu yemeklerden bazılarıdır.
- Lezzetli bir balık olduğu için hiçbir malzemeye ihtiyaç duymadan hafif yağlı tavada ya da mangalda pişirilmesi bile ziyafet için yeterlidir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Eski polis Cemil Koç’un adı bir kadın ölümünde daha geçti

Yunus Emre Enstitüsü'nde yolsuzluk soruşturmasında yeni gelişme

Ayşe Tokyaz cinayetinde kan donduran yeni görüntüler!

Mansur Yavaş’tan ‘adaylık’ sorusuna ‘anket’ yanıtı!

Özgür Özel'in işaret ettiği 'savcı masasındaki Beyaz Toros' ortaya çıktı

Hadise'den 'kurallara göre yaşamadım' çıkışı: Korkmam

Ahmet Davutoğlu ve teröristbaşı Öcalan mektuplaştı

Emekliye Temmuz’da ne refah payı ne seyyanen zam

CHP'nin Kartal mitinginde Özel'den çarpıcı ifadeler

Ayşe Tokyaz cinayetinde yeni gelişme...
