Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Lüfer balığı pişirmenin püf noktaları

İTO adına coğrafi işaret tescili verilen lüfer balığı, Akdeniz, Karadeniz, Marmara Denizi'nde bulunmaktadır. Lüfer balığı nedir, nasıl pişirilir? İşte lüfer balığı pişirmenin püf noktaları...

Lüfer balığı pişirmenin püf noktaları

Lüfer balığı özellikle B12 olmak üzere omega 3 ve omega 6 yağ asitleri, potasyum, fosfor, çinko, bakır ve sodyum mineralleri yönünden zengin bir balık çeşididir. 

Lüfer göç eden bir balıktır. Sular soğuduğunda ılık bölgelere doğru göç eder.

Lüfer avı sonbahar ve kış aylarında yapılır.

LÜFER NASIL PİŞİRİLİR?

  • Lüfer tava, ızgara ve fırında pişirilebilir. Fırında yapılacaksa kofana tercih edilmelidir, çünkü lüfer genelde ızgaraya uygundur.
  • Sarıkanat ve çinekop ise tavada daha lezzetli olur.
  • Lüferin birçok pişirme şekli ve yemek çeşidi vardır.
  • Lüfer buğulama, mantarlı lüfer, lüfer yahni, sarımsaklı lüfer, kâğıtta lüfer, fırında sebzeli lüfer, kekikli lüfer, lüfer güveç, çöp şiş lüfer bu yemeklerden bazılarıdır.
  • Lezzetli bir balık olduğu için hiçbir malzemeye ihtiyaç duymadan hafif yağlı tavada ya da mangalda pişirilmesi bile ziyafet için yeterlidir.

Haber Kaynağı : 12punto

Lüfer balığı Lüfer

İlgili Haberler