Lüfer balığı pişirmenin püf noktaları
İTO adına coğrafi işaret tescili verilen lüfer balığı, Akdeniz, Karadeniz, Marmara Denizi'nde bulunmaktadır. Lüfer balığı nedir, nasıl pişirilir? İşte lüfer balığı pişirmenin püf noktaları...

Lüfer balığı özellikle B12 olmak üzere omega 3 ve omega 6 yağ asitleri, potasyum, fosfor, çinko, bakır ve sodyum mineralleri yönünden zengin bir balık çeşididir.
Lüfer göç eden bir balıktır. Sular soğuduğunda ılık bölgelere doğru göç eder.
Lüfer avı sonbahar ve kış aylarında yapılır.
LÜFER NASIL PİŞİRİLİR?
- Lüfer tava, ızgara ve fırında pişirilebilir. Fırında yapılacaksa kofana tercih edilmelidir, çünkü lüfer genelde ızgaraya uygundur.
- Sarıkanat ve çinekop ise tavada daha lezzetli olur.
- Lüferin birçok pişirme şekli ve yemek çeşidi vardır.
- Lüfer buğulama, mantarlı lüfer, lüfer yahni, sarımsaklı lüfer, kâğıtta lüfer, fırında sebzeli lüfer, kekikli lüfer, lüfer güveç, çöp şiş lüfer bu yemeklerden bazılarıdır.
- Lezzetli bir balık olduğu için hiçbir malzemeye ihtiyaç duymadan hafif yağlı tavada ya da mangalda pişirilmesi bile ziyafet için yeterlidir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Son ankette Erdoğan, İmamoğlu, Yavaş ve Özel yarıştı!

Uzak Şehir 21. bölüm fragmanı...

TKP'nin 'Hükümete Diz Çökmüyoruz' çağrısı ile yaptığı ilk eylem gerçekleşti

Seçmenlerinin önemli bir kısmı parti değiştiriyor...

Gazeteciler dijitalde yayın yaparak para kazanıyor

Beriki mahallenin jetonu

MEB’den yaz tatili düzenlemesi: Okullar planlanandan erken kapanabilir

Metin Yıldız'dan 'çıkarcı' eleştirilerine yanıt

İmamoğlu'nun babasının yazlığında arama iddiası!

8 Nisan Salı günlük burç yorumları: Bugün sizi neler bekliyor?
