Lüfer balığı pişirmenin püf noktaları
İTO adına coğrafi işaret tescili verilen lüfer balığı, Akdeniz, Karadeniz, Marmara Denizi'nde bulunmaktadır. Lüfer balığı nedir, nasıl pişirilir? İşte lüfer balığı pişirmenin püf noktaları...
Lüfer balığı özellikle B12 olmak üzere omega 3 ve omega 6 yağ asitleri, potasyum, fosfor, çinko, bakır ve sodyum mineralleri yönünden zengin bir balık çeşididir.
Lüfer göç eden bir balıktır. Sular soğuduğunda ılık bölgelere doğru göç eder.
Lüfer avı sonbahar ve kış aylarında yapılır.
LÜFER NASIL PİŞİRİLİR?
- Lüfer tava, ızgara ve fırında pişirilebilir. Fırında yapılacaksa kofana tercih edilmelidir, çünkü lüfer genelde ızgaraya uygundur.
- Sarıkanat ve çinekop ise tavada daha lezzetli olur.
- Lüferin birçok pişirme şekli ve yemek çeşidi vardır.
- Lüfer buğulama, mantarlı lüfer, lüfer yahni, sarımsaklı lüfer, kâğıtta lüfer, fırında sebzeli lüfer, kekikli lüfer, lüfer güveç, çöp şiş lüfer bu yemeklerden bazılarıdır.
- Lezzetli bir balık olduğu için hiçbir malzemeye ihtiyaç duymadan hafif yağlı tavada ya da mangalda pişirilmesi bile ziyafet için yeterlidir.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
İktidarın saltanatı nasıl yıkılır diye merak edenler Starmer’i örnek alsın
Son seçim anketine kararsızlar damga vurdu
Türkiye-Hollanda maçı şifresiz nasıl izlenir?
Polisler kişisel bilgileri uyuşturucu kaçakçısına aktarmış
Şeytanın Gör Dediği
Rakip Hollanda, hedef yarı final: Türkiye tek yürek
Siyasette Yaş Sınırı
Mehmet Şimşek memur maaş zammını imzaladı
DHA’dan istifa eden Rojda Altıntaş yeni adresini duyurdu
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu