Uzak Doğu'nun gözdesi: Ramen çorbası tarifi
Uzak Doğu'nun mistik lezzetleri arasında yer alan Ramen aslında bir çeşit noodle çorbası. Bir porsiyonu 380 kalori olan Ramen nasıl hazırlanır, malzemeleri nelerdir? Ramen çorbası tarifi...
RAMEN MALZEMELER
-1 yemek kaşığı susam yağı
-5 diş sarımsak
-5 dal taze soğan
-1 tatlı kaşığı rende Zencefil
-Tabasco
-Noodle
-3 bardak tavuk suyu
-2 bardak et suyu
-3-4 damla Balık Sos
-3 yemek kaşığı Soya Sos
-2 adet Yumurta
-Tuz, karabiber
Ramen Yapılışı
-Yeşil soğan, zencefil ve sarımsağı susam yağında kavurun.
-Et ve tavuk suyunu, tabascoyu, balık sos ve soya sosunu ekleyin.
-Kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin.
-Yumurtaları hazırladığınız suyun içine kırarak 4 dakika pişirin ve kenara alın.
-Noodle'ı aynı suda pişirin.
-Bir kaseye, noodle, su ve yumurta koyun.
-Taze soğanla servis edin.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Katilin evinden çıkanlar şoke etti...
İşte İstanbul'un zemini en çürük ilçeleri
Babasının ifadeleri ortaya çıktı
Haiti'de çeteler, sokakları ateşe verdi
Kredi Kartı faiz oranlarında yeni düzenleme
Bosna'da yaşanan sel felaketinde neler oldu?
Silahlı saldırganlar ve iş yeri sahipleri sokak ortasında çatıştı
Tanımlar Sözlüğü
İkbal ve Ayşenur son yolculuklarına uğurlandı
BOP her şeye rağmen yoluna devam ediyor