Uzak Doğu'nun gözdesi: Ramen çorbası tarifi
Uzak Doğu'nun mistik lezzetleri arasında yer alan Ramen aslında bir çeşit noodle çorbası. Bir porsiyonu 380 kalori olan Ramen nasıl hazırlanır, malzemeleri nelerdir? Ramen çorbası tarifi...
RAMEN MALZEMELER
-1 yemek kaşığı susam yağı
-5 diş sarımsak
-5 dal taze soğan
-1 tatlı kaşığı rende Zencefil
-Tabasco
-Noodle
-3 bardak tavuk suyu
-2 bardak et suyu
-3-4 damla Balık Sos
-3 yemek kaşığı Soya Sos
-2 adet Yumurta
-Tuz, karabiber
Ramen Yapılışı
-Yeşil soğan, zencefil ve sarımsağı susam yağında kavurun.
-Et ve tavuk suyunu, tabascoyu, balık sos ve soya sosunu ekleyin.
-Kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin.
-Yumurtaları hazırladığınız suyun içine kırarak 4 dakika pişirin ve kenara alın.
-Noodle'ı aynı suda pişirin.
-Bir kaseye, noodle, su ve yumurta koyun.
-Taze soğanla servis edin.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Türkiye'nin yeni il adayları belli oldu
Epstein skandalının yaşandığı adadan ilk fotoğraflar!
Öğrencilerin alay ettiği öğretmen kürsüden düşüp kolunu kırmış
Peşmerge taburu ile gelmediğine şükredin!
Filmi geriye sarınca
Memur ve emeklinin alacağı zam büyük ölçüde netleşti
Erdoğan talimatı verdi! O suçlar kapsam dışı
Telefon krizi: Çip sıkıntısı yaşanıyor
Murat Ongun İBB iddianamesine işaret ederek sordu
Terör örgütü PKK'nın Öcalan ısrarı sürüyor