Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,2401
Dolar
Arrow
34,4862
İngiliz Sterlini
Arrow
43,5545
Altın
Arrow
2962,0000
BIST
Arrow
9.367

Yeşil yapraklı sebzeler nasıl temizlenir ve nasıl saklanır?

Yeşil yapraklı sebzeler çiğ olarak tüketildikleri için, kökleri arasında toprak ve kum, yaprakları arasında böcek ve bakteriler bulunabilir. Bu nedenle, yeşilliklerin temizlenmesine ekstra bir özen göstermek gerekir. Peki yeşil yapraklı sebzeler nasıl temizlenir?

Yeşil yapraklı sebzeler nasıl temizlenir ve nasıl saklanır?

Çiğ olarak tükettiğimiz tüm sebze meyveleri, özellikle de yeşillikleri yemeden önce iyice yıkamalı, kimyasal ilaçlardan, bakterilerden ve toprak kalıntılardan arındırmalıyız. Sağlık dolu yeşil yapraklı sebzeleri pişirmeden önce şu temizlik adımlarını uygulayabilirsiniz...

Yeşilliklerin kök kısımlarını mutlaka kesin, çünkü yeşilliklerin kök kısımlarının kesilmesi, yıkama suyuna daha az toprak ve çamur bulaşmasını sağlayarak işinizi kolaylaştırır.

Yıkamaya geçmeden önce yapılması gereken diğer bir işlem ise yeşilliklerin içerisinde bulunan çürümüş veya sararmış yaprakları ayırmak.

Kıvırcık, marul, maydanoz, dereotu, semizotu, pazı gibi yeşillikleri, sirkeli, limonlu veya karbonatlı suyun içerisinde yaklaşık 10-15 dakika kadar bekletmek yeterli olacaktır.

Bekletilen yeşillikleri, yaprakların aralarında kalmış olabilecek toprak, kum ve kirlerden arındırmak için akan suyun altında tek tek güzelce yıkayın.

Temizlenmiş yeşillikleri süzgeçe koyup, suyunun süzülmesi ve kurumasını bekleyin. Sebze kurutucunuz varsa işiniz daha kolay. Ardından kağıt havlu serili hava almayan saklama kabı içerisine koyup kapağını da sıkıca kapatarak bir hafta boyunca saklayabilirsiniz.







Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

sebze yeşillikler marul maydanoz