Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ali Yerlikaya'nın operasyon tweetleri AKP'de rahatsızlık yarattı! 'Şov değil, mücadele' cevabını verdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın rutin bir şekilde paylaştığı operasyon tweetlerinin AKP’de rahatsızlık yarattığı öne sürüldü.

Ali Yerlikaya'nın operasyon tweetleri AKP'de rahatsızlık yarattı! 'Şov değil, mücadele' cevabını verdi

Süleyman Soylu’dan sonra İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Ali Yerlikaya, her gün rutin şekilde bakanlığın düzenlediği operasyonlara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımlar yapıyor.

Yerlikaya'nın söz konusu paylaşımlarının AKP içinde tepkilere neden olduğu iddia edildi.

"İNSANLARIN ZİHNİNDE TÜRKİYE'NİN BİR MAFYA DEVLETİNE DÖNÜŞTÜĞÜ ALGISI OLUŞUYOR"

Kulislere göre AKP AR-GE Başkanı Mustafa Şen, Yerlikaya’ya “Bu durum, insanların zihninde Türkiye’nin bir mafya devletine dönüştüğü algısını oluşturuyor” dedi. Bakan Ali Yerlikaya ise Mustafa Şen’e “Şov değil mücadale” yanıtını verdi.

Hürriyet’in haberine göre son yapılan operasyonlarla ilgili sunum yapan Bakan Yerlikaya’nın Doğu ve Güneydoğu toplantısında milletvekillerinden soru kabul etmemesi tepkilere neden oldu. Vekillerin bu konu hakkında Bakan Yerlikaya’ya şikâyetini iletmesi üzerine daha sonra gerçekleştirilen İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi toplantısında vekillerin gündemle ilgili sorularını cevapladı.

‘DOZ AŞIMI VAR’ UYARISI

AKP AR-GE Başkanı Mustafa Şen, Yerlikaya’nın operasyon tweet’lerini gündeme getirdi. Şen, “Her gün operasyon tweet’lerinizle uyanıyoruz. Bu durum, insanların zihninde Türkiye’nin bir mafya devletine dönüştüğü algısını oluşturuyor. Bu işlerin iletişiminin yapılması güzel ama burada doz aşımı var. Sağlıkta ilaç kullanmamak ne kadar sakıncalıysa, fazla doz ilaç kullanmak da o kadar öldürücüdür” dedi.

‘ŞOV DEĞİL MÜCADELE’

Bunun üzerine Yerlikaya, şu yanıtı verdi:

“Bunları şov yapmak için değil mücadeleyi göstermek için yapıyoruz. Günün sonunda bir caydırıcılığa da sebep oluyor. Yurtdışından suç işlemeye gelen olursa hemen yakalanacağı korkusunu vermek istiyoruz.”

AKP Artvin Milletvekili ve eski Bakan Faruk Çelik’in de “Ben Doğu’yu çok iyi biliyorum. Köy köy gezdim. Sadece güvenlik operasyonlarıyla ilgili paylaşım yapmanız bölge insanında kini artırır. Bu doğru değil” dediği iddia edildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Yerlikaya Mustafa Şen Operasyon