Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Parti'den CHP'ye 'hür ve müstakil' eleştirisi!

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren İYİ Partili bir kurmay, CHP ile kısmi bir iş birliğinin mümkün olduğunu ancak CHP'nin yaklaşımı nedeniyle bunun gerçekleşmediğini belirtti.

İYİ Parti'den CHP'ye 'hür ve müstakil' eleştirisi!

Yerel seçimlere 'hür ve müstakil' girme kararı alarak 81 ilde kendi adaylarını çıkaran İYİ Parti, 31 Mart akşamı beklediği sonucu alamadı.

Yüzde 3,77 oy alan İYİ Parti, Türkiye genelinde altıncı parti konumuna geriledi. Seçimin ardından kurultay kararı alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday olmayacağını açıkladı.

Seçim sonuçlarının tartışıldığı İYİ Parti'de bir kurmay, CHP'ye yönelik eleştirilerde bulundu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; İYİ Parti'nin 'hür ve müstakil' kararını savunan İYİ Partili kurmay, seçim sonrası yaptığı değerlendirmede bu sonuçta CHP'nin de hatası olduğunu iddia etti.

Yerel seçimlerde CHP ile kısmi bir iş birliğinin mümkün olduğunu ama CHP’nin tavrı nedeniyle bunun gerçekleşmediğini kaydeden kurmay o süreçte yaşananları şöyle anlattı:

“CHP kurultayı sonrası yeni genel başkan Özgür Özel’in genel başkanımızla görüşmesi önemliydi. Bu ziyarette iş birliği için bir kapı açılabilirdi. Ancak Özel İYİ Parti GİK toplantısında alından 81 ilde seçimlere tek başına girme kararının gözden geçirilip geçirilemeyeceğini sorarken somut bir teklifte bulunmadı. Eğer CHP o gün bir teklifle gelseydi böyle olmazdı. Sonuçta bizden bir karar değişikliği beklediklerini söylüyorlar ama bu kararı değiştirdiğinizde ne elde edeceğinizi bilmek istersiniz. Bu şekilde irdelenecek bir teklif olmayınca karar da değişmedi.”


Haber Kaynağı : 12punto

CHP İYİ Parti