Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kurultay öncesi kulisler hareketlendi: İYİ Parti’de 4 isim daha genel başkanlığa aday olmayı düşünüyor!

Yerel seçimlerde beklediği sonucu alamayan ve Türkiye genelinde altıncı parti konumuna gerileyen İYİ Parti olağanüstü kurultaya gitmeye hazırlanıyor. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz ve İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın'ın kurultayda aday olacağını açıklamasının ardından 4 ismin daha Meral Akşener'e rakip olacağı iddia edildi.

Kurultay öncesi kulisler hareketlendi: İYİ Parti’de 4 isim daha genel başkanlığa aday olmayı düşünüyor!

Yerel seçimlere 'hür ve müstakil' girme kararı alan İYİ Parti, 31 Mart'ta yüzde 3,77 oy alarak büyük bir düşüş yaşadı.

İYİ Parti'nin Türkiye genelinde altıncı parti olmasının ardından parti içinde peş peşe istifalar yaşanırken, Genel Başkan Meral Akşener de seçimden sonraki gün olağanüstü kurultay kararı aldı.

Kurultay kararının ardından İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz ve İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın genel başkanlığa aday olacağını duyurdu.

4 İSİM DAHA ADAY OLABİLİR

İYİ Parti'de gözler 27 Nisan'da yapılacak olan kurultaya çevrilirken, 4 ismin daha aday olacağı öne sürüldü.

Gazeteci Bengü Şap Babaeker, Halk TV’de İYİ Parti’deki kulis bilgilerini paylaştı. Buna göre Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, Bilge Yılmaz, İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da Akşener'e rakip olması muhtemel adaylar arasında adı geçiyor. Bu isimlerin Akşener’in aday olup olmayacağını beklediği ve ona göre hamle yapacağı belirtildi.

AKŞENER ÇEKİLECEK Mİ?

27 Nisan'da gerçekleşecek seçimli kongrede Meral Akşener'in aday olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Akşener'in kendi ağzından bir açıklama gelmedi ancak kulislerde Akşener'in adaylığını ortaya koymayabileceği konuşuluyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Bilge Yılmaz Günay Kodaz İYİ Parti Koray Aydın Mehmet Tolga Akalın Meral Akşener Müsavat Dervişoğlu Turhan Çömez