Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABBA'ya şövalyelik unvanı verildi

ABBA grubunun üyeleri İsveç hükümdarından şövalyelik unvanı aldı. Ünlü müzik grubunun üyeleri, Kral Carl XVI Gustaf tarafından tanındı.

ABBA'ya şövalyelik unvanı verildi

ABBA, en son neredeyse 50 yıl önce verilen şövalyelik nişanıyla ödüllendirildi.

Ünlü müzik grubunun üyeleri, İsveç pop müziğini büyük bir küresel izleyici kitlesine taşıyan kültürel etkileri nedeniyle cuma günü Kral Carl XVI Gustaf tarafından tanındı.

Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad ve Björn Ulvaeus'tan oluşan grup, Stokholm'de halka açık bir etkinlikte kendilerine İsveç ve uluslararası müzikteki olağanüstü çabaları nedeniyle 'Vasa Kraliyet Nişanı' takdim edildi.

İsveç, 1975'te vatandaşlarına kraliyet nişanı vermeyi bıraktı, ancak yabancılara kraliyet nişanı vermeye devam etti.

Ülkenin parlamentosu uygulamayı 2022'de yeniden başlatınca, yarım yüzyıldan beri ilk kez İsveçliler bir unvana nail oldu.

ABBA HAKKINDA

1966 yılında bir müzik grubu kurmaya karar veren Björn Ulvaeus ve Benny Andersson, 1969 ilkbaharında ABBA'nın diğer yarısını oluşturacak olan Agnetha Fältskog ve Anni-Frid Lyngstad'in katılımı ile grubu tamamladılar ve üyelerinin adlarının ilk harflerinden oluşan ABBA adını aldılar.

Dancing Queen, Mamma Mia, I Have A Dream, Money, Money, Money ve Gimme! Gimme! Gimme! gibi unutulmaz parçaları bulunmaktadır.


Haber Kaynağı : 12punto

ABBA İsveç Şövalyelik unvanı